Bucuresti

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.68

nivel: Gimnaziu

Campul Colentinei (sau Giulesti-Floreasca), cuprins intre raul omonim si Dambovita, acopera circa 36% din teritoriul Municipiului, avand o inclinare usoara pe directa NV-SE (intre 80 si 60 m altitudine). Densitatea fragmentarii are valori cuprinse intre 0 si 1 km/km2.Valea Dambovitei este sapata in loess, avand malul drept mai abrupt si inalt (aproximativ 10-15 m), iar cel stang mai coborat (intre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bucuresti

Campul Colentinei (sau Giulesti-Floreasca), cuprins intre raul omonim si Dambovita, acopera circa 36% din teritoriul Municipiului, avand o inclinare usoara pe directa NV-SE (intre 80 si 60 m altitudine). Densitatea fragmentarii are valori cuprinse intre 0 si 1 km/km2.Valea Dambovitei este sapata in loess, avand malul drept mai abrupt si inalt (aproximativ 10-15 m), iar cel stang mai coborat (intre 4-5 m in amonte si 7-8 m in aval).

Terasele sunt dezvolte, predominant, pe partea stanga a raului si sunt in numar de patru. Pana la amenajarea cursului, in lunca se gaseau piscuri, popine, renii, grinduri, ostroave si maluri abrupte. In prezent se mai pastreaza o serie de piscuri (Uranus-Mihai Voda) si popine (Dealul Mitropoliei, Colina Radu Voda, Movila Mare).

Bucurestiul se afla situat pe malurile raului Dambovita, ce se varsa in Arges, afluent al Dunarii. Mai multe lacuri se intind de-a lungul raului Colentina, in perimetrul orasului, precum Lacul Herastrau, Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina. Si in centrul orasului exista un lac, in Parcul Cismigiu. Acest lac, fosta balta in vechiul oras medieval, este inconjurat de Gradina Cismigiu, inaugurata in 1847 dupa planurile arhitectului german Carl F. W. Meyer.

Pe langa Cismigiu in Bucuresti mai exista si alte parcuri mari: Parcul Herastrau (cu Muzeul Satului) si Gradina Botanica (cea mai mare din Romania si care cuprinde peste 10.000 de specii de plante inclusiv exotice), Parcul Tineretului, Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut si ca Parcul Titan sau Parcul IOR), precum si multe parcuri mai mici si spatii verzi amenajate de primariile de sector. De remarcat este prezenta nenumaratilor maidanezi in parcurile si pe strazile capitalei. Clima:Clima in capitala este specifica Romaniei, respectiv temperat-continentala. Sunt specifice patru anotimpuri, iarna, primavara, vara si toamna. Iernile in Bucuresti sunt destul de blande cu putine zapezi si temperaturi relativ ridicate, in timp ce in ultimii ani verile sunt foarte calde, chiar caniculare (cu temperaturi foarte ridicate de pana la 40 de grade la umbra) si cu putine precipitatii. Aceasta face ca diferentele de temperatura iarna - vara sa fie de pana la 60 de grade.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.