Brush - lumea ca o paleta de culori

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.72

nivel: Facultate

Un asa numit A eyedropper >> asezat in mijlocul unei pensule obisnuite face o captura, asemanator unui scaner sau camera video, si dezvolta acest fragment capturat pe un ecran special, in functie de preferintele utilizatorilor. Realizatorii acestei inventii incredibil de spectaculoasa sunt doi cercetatori de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Statele Unite. Interesant la acest in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Brush - lumea ca o paleta de culori

Un asa numit A eyedropper >> asezat in mijlocul unei pensule obisnuite face o captura, asemanator unui scaner sau camera video, si dezvolta acest fragment capturat pe un ecran special, in functie de preferintele utilizatorilor. Realizatorii acestei inventii incredibil de spectaculoasa sunt doi cercetatori de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Statele Unite. Interesant la acest instrument este nu numai capacitatea de a captura texturi si imagini fixe ci si posibilitatea de a retine imagini in miscare pe care le reproduce pe ecran in cadrul realizarilor grafice.

Cu alte cuvinte, desenele efectuate cu IO BRUSH pot fi vii si pline de miscare. In acest fel paleta componistica a utilizatorului creste aproape exponential. Realizatorii instrumentului prezentat s-au gandit ca acesta ar putea avea aplicatii infinite in domeniul educational, in educatia creativ-artistica a copiilor. Inchipuiti-va ce sanse ar avea un copil din clasele primare de a explora la orele de desen o gama uriasa de culori, texturi, modele si miscari. La aceste varste copii abia invata sa scrie, sa deseneze, dar cel mai important ni se pare capacitatea lui IO BRUSH de a stimula creativitatea.

In acelasi timp, ca instrument educational, se utilizeaza mult mai usor decat orice alt program grafic pe calculator, din mai multe motive :
in primul rand copilul-utilizator foloseste ca interfata cu masina un instrument mai familiar decat tastatura si mouse-ul, mai exact o simpla pensula pe care copii o utilizeaza inca de la grupele mici de gradinita.
in al doilea rand, copilul isi poate alege culorile si texturile pentru desenele sale nu dintr-o gama prestabilita de computer ci chiar din mediul inconjurator, de la obiectele din jurul acestuia ceea ce duce la o relationare complet diferita a copilului cu mediul inconjurator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.