Bronsita acuta

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.18

nivel: Facultate

Prognosticul si evolutia - durata bronsitelor acute necomplicate este de 5 -10 zile si la tratament adecvat se vindeca complet; bronsita acuta netratata si, mai ales, in prezenta factorilor iritanti are tendinta de cronicizare.Factori legati de varsta Pediatrici. Formele clinice ale bronsitei acute la copil sunt: bronsita acuta simpla, bronsita acuta obstructiva, bronsiolita acuta si bronsita reci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bronsita acuta

Prognosticul si evolutia - durata bronsitelor acute necomplicate este de 5 -10 zile si la tratament adecvat se vindeca complet; bronsita acuta netratata si, mai ales, in prezenta factorilor iritanti are tendinta de cronicizare.Factori legati de varsta Pediatrici. Formele clinice ale bronsitei acute la copil sunt: bronsita acuta simpla, bronsita acuta obstructiva, bronsiolita acuta si bronsita recidivanta.

Bronsita acuta la copii constituie 20% din totalul infectiilor respiratorii acute, in 20% din cazuri bronsita acuta este cauzala de adenovirusuri si pana la 10% - de virusurile gripale. La sugar si copilul mic BA este produsa predominant de virusul sincitial respirator si virusul paragripal 3. BA incepe dupa o infectie virala cu semne de rinita, febra. Peste 3-4 zile apare tuse seaca, frecventa care in asociere cu traheita devine chinuitoare, cu arsuri sau dureri in piept.

Peste 2-3 zile tusea devine productiva, cu sputa muco-seroasa sau mucupurulenta, provocand la sugar si copiii mici vome cu amestec de sputa. in BA acuta la copil se ausculta inasprirea murmurului vezicular si raluri bronsice sibilante si ronflante.Bronsiolita acuta este o afectiune a bronsiolelor, de obicei de origine virala, mai frecvent produsa de virusul respirator sincitial (in 50%), parainfluenza, influenza si adenovirusuri, caracteristica sugarului; se manifesta prin dispnee expiratorie cu "wheezing" si se intalneste frecvent la copiii de 6 luni - 1 an, mai ales in lunile de iarna - primavara.

Boala debuteaza cu rinofaringita acuta si rinoree, subfebrilitate, uneori febra 38-39º, apoi, in 3-4 zile, se asociaza dispnee expiratorie cu "wheezing" (tahipnee pana la 50 - 70 respir/min), tuse spastica, agitatie, geamat respirator, aerocianoza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.