Bromhexim comprimate

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Lactoza monohidrat este utilizata datorita proprietatilor de diluant, singura sau asociata cu amidon. Amestecul de lactoza si amidon este des folosit in industria de medicamente. Amidonul de porumb este utilizat ca diluant, dezagregant,liant. Talcul are proprietati lubrifiante excelente. Talcul se prezinta ca pulbere fina, alba, onctuoasa la pipait, fara gust si miros, aderenta, fara granulatii [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bromhexim comprimate

Lactoza monohidrat este utilizata datorita proprietatilor de diluant, singura sau asociata cu amidon. Amestecul de lactoza si amidon este des folosit in industria de medicamente. Amidonul de porumb este utilizat ca diluant, dezagregant,liant. Talcul are proprietati lubrifiante excelente. Talcul se prezinta ca pulbere fina, alba, onctuoasa la pipait, fara gust si miros, aderenta, fara granulatii nisipoase,este un hidrosilicat de magneziu natural,hidratat,purificat si pulverizat. Este practic insolubil in apa. Conform FR X nu trebuie sa contina mai mult de 500 de microorganisme per gram. FR X limiteaza utilizarea talcului la maxim 3% din masa comprimatului.

Stearatul de magneziu are proprietati lubrifiante, fiind un bun agent antiadeziv. Nu va depasi concentratia de 1%. Polividona prezinta proprietati de liant. Bromhexinul face parte din grupa medicamentelor care modifica secretiile bronsice. Actioneaza prin modificarea structurii glicoproteinelor din mucina si prin impiedicarea polimerizarii mucopolizaharidelor din sputa, pe care o fluidifica favorizand expectoratia Mareste activitatea cililor mucoasei si concentratia imunoglobulinelor in tesutul pulmonar.

Creste permeabilitatea vaselor bronhice, favorizand difuzibilitatea antibioticelor administrate concomintent. Este indicat in traheabronsite simple, astmatiforme, cu emfizem, bronsectazie, pneumoconioze. Elementele de interes particular sunt matrita si cele doua ponsoane. Alimentarea cu granulat se face din palnia de umplere prin intermediul unei prelungiri, sabotul, care se misca inainte si inapoi, deasupra matritei. Ponsonul inferior se misca in sus si in jos in matrita fara a o parasi vreodata.

Pozitia superioara atinge marginea superioara a matritei , iar pozitia inferioara in matrita va determina volumul de umplere cu granule, ceea ce va determina greutatea comprimatului. Ponsonul superior coboara pentru a patrunde in matrita si aplica forta de comprimare asupra granulelor, apoi se retrage, permitand evacuarea comprimatului. Evacuarea are loc prin ridicarea ponsonului inferior. Indepartarea comprimatului se face cu papucul palniei de umplere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.