Brevetarea inventiei

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.88

nivel: Facultate

Procedeele pot fi uneori mijloace (in cazul in care este vorba despre agenti, masini sau metode care conduc la obtinerea unui rezultat/produs). Aceste mijloace pot fi materiale (ex: agent chimic, unealta etc) sau imateriale.
Mijloacele materiale - se caracterizeaza, la fel ca si produsele, printr-o forma anume si prin caracteristici speciale. Cu toate acestea, si acele distingeri reprezinta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Brevetarea inventiei

Procedeele pot fi uneori mijloace (in cazul in care este vorba despre agenti, masini sau metode care conduc la obtinerea unui rezultat/produs). Aceste mijloace pot fi materiale (ex: agent chimic, unealta etc) sau imateriale.
Mijloacele materiale - se caracterizeaza, la fel ca si produsele, printr-o forma anume si prin caracteristici speciale. Cu toate acestea, si acele distingeri reprezinta imprejurarea ca acele mijloace materiale intereseaza prin functia lor, prin aplicatiunea lor.

Mijloacele imateriale - se caracterizeaza prin modalitatile de a combina diversi agenti, diverse organe care prin aplicarea/punerea lor in functiune conduc la anumite efecte tehnice.Importanta clasificarii dupa obiect:-modul in care aceste 2 categorii de inventii sunt aparate prin actiunea in contrafacere
La inventia de produs se apara produsul in sine, indiferent care au fost mijloacele prin care se ajunge la acel produs si indiferent de aplicatia industriala care li se da.

La inventia de procedeu, chiar daca uneori este aparat insusi mijlocul in forma si cu functia acestuia, cum se intampla la mijloacele materiale, ceea ce se apara prin actiunea in contrafacere este aplicatiunea ce se da acestui mijloc; asadar, nu ar putea fi aparate prin actiunea in contrafacere persoanele care folosesc acelasi mijloc ce a fost mai inainte brevetat, dar folosirea se face prin alte aplicatiuni.B. dupa criteriul noutatii:

Acest criteriu evidentiaza sub ce forma apare ca fiind noua o inventie dpdv al obiectului acesteia. In ceea ce priveste inventia de produs, nou este produsul ca atare prin: compozitie, structura, constitutie etc. La inventia de procedeu, noutatea poate imbraca mai multe forme: procedee noi, mijloace noi, combinatii noi de mijloace.-Mijloace noi - noutatea se aplica la forma acelui mijloc (ex: o modificare a structurii, a dimensiunii etc).

-Aplicatiunea noua a mijloacelor cunoscute - presupune folosirea in alt domeniu a unui mijloc cunoscut spre a conduce la un rezultat nou cel putin superior (ex: DDT folosit pt obtinerea colorantilor+dezinfectare).
-Combinatii noi - o reunire care nu mai fusese folosita a unor mijloace cunoscute spre a se ajunge la un rezultat nou cel putin superior. O simpla juxtapunere a mijloacelor cunoscute reprezinta creatie intelectuala, dar nu reprezinta inventie si, in consecinta, nu poate fi brevetata (ex: creion cu guma).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.