Bratul artificial

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Liceu

Examanul radiologic standard - fata si profil - este criteriul absolut pentru a stabili existenta fracturii, sediul ei, forma traiectului de fractura si prezenta tipului deplasarilor.
Radiografiile trebuie executate pe filme mari, care sa cuprinda intreg segmentul de membru fata si profil, cu articulatiile supra si subiacenta. In cazuri de incertitudine se vor efectua incidente oblice si to[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bratul artificial

Examanul radiologic standard - fata si profil - este criteriul absolut pentru a stabili existenta fracturii, sediul ei, forma traiectului de fractura si prezenta tipului deplasarilor.
Radiografiile trebuie executate pe filme mari, care sa cuprinda intreg segmentul de membru fata si profil, cu articulatiile supra si subiacenta. In cazuri de incertitudine se vor efectua incidente oblice si tomografii.

Imobilizarea chirurgicala a fragmentelor fracturii - osteosinteza - se face cu ajutorul suruburilor, placilor, sarmei, tijei, etc., materiale de osteosinteza. Ele sunt confectionate din oteluri austenitice, titaniu sau aliaje de titaniu, materiale bine tolerate de organism si care nu sufera procese de coroziune in mediul intern.
Osteosinteza realizata cu ajutorul acestor materiale poate fi rigida, ferma, suprimand orice miscare in focar sau poate fi elastica, permitand mici miscari in focar, miscari tolerabile care nu impiedica formarea calusului.

Suruburile sunt utilizate pentru a mentine fragmentele reduse, in fracturile oblice lungi sau spiroide. Ele pot realiza si o compresiune intre fragmente, ceea ce imbunatateste imobilizarea. Se utilizeaza suruburi de corticala, care au un filet putin adanc si cu pas mic.
Tendoanele si ligamentele sunt scoase in afara, doctorul trebuie sa aiba grija la nervul osului cubital care strabate bratul pana la mana. In prima faza sunt refacute articulatiile osului cubital si humeral.
Chirurgul foloseste un ferestrau medical pentru oase pentru a face o gaura a osului cubital pentru a introduce un cui care va inlocui articulatia bratului.

Dupa ce componenta osului cubital a fost fixata corect, se repeta procedura si in cazul humerusului.
Componentele implantului trebuiesc apoi cimentuite si puse impreuna, urmeaza etapa in care medicul coase incizia facuta.
Pe langa osteosinteza cu suruburi intr-o fractura se mai utilizeaza si unele placi fixatoare - exemplu placa de neutralizare.
Osteosinteza centromedulara utilizeaza tije KUNTSCHER - cilindru incomplet sau tije RUSH, ENDER - tije elastice care se introduc in canalul medular.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.