Branzeturi

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Facultate

Coagularea se realizeazacu enzime de origine animala, cheag sau pepsiune sau cu extracte vegetale (preparate enzimatice) => un coagul dulce si mai rar un coagul acid.Prelucrarea coagululuise face prin taiere si maruntire iar la unele sormtimente si incalzirea a II-a intre 36-60*C. prin acesta are loc separarea zerului si ca urmare a continutului de apa al branzeturilor si tipul pastei. Coagulul ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Branzeturi

Coagularea se realizeazacu enzime de origine animala, cheag sau pepsiune sau cu extracte vegetale (preparate enzimatice) => un coagul dulce si mai rar un coagul acid.Prelucrarea coagululuise face prin taiere si maruntire iar la unele sormtimente si incalzirea a II-a intre 36-60*C. prin acesta are loc separarea zerului si ca urmare a continutului de apa al branzeturilor si tipul pastei. Coagulul maruntit este introdus in forme si supus presarii 5-24 ore, pt aglomerarea boabelor de coagul intr-o masa omogena.

Sararea branzeturilor are ca scop obt unui gust placut si sa se ccontinue procesul de deshidratare. Se poate face sarare: uscata, in saramura, in bob.Maturarea = operatia de mentinere a branzeturilor in anumite conditii de timp, umiditate si circulatie a aerului. Incepand cu anul 1965, experti guvernamentali din Comisia Codex Alimentarius au elaborat standarde internationale pt principalele 25 de tipuri de branzeturi exstente in comertul international. Comitetul de experti FAO si OMS au identificat norme de puritate pt aditivi folositi la branzeturi.

Oul este unul din cele mai valoroase alimente. Este f digestibil (98%) pt albus (100%) pt galbenus.Potentialul nutritiv este f inalt, continand practic toate trofinele esentiale pt alimentatie.
Are o mare valoare biologica si este echilibrat in privinta continutului de aminoacizi.Contine fosfor, fier bine asimilat, calciu, numeroase vitamine. Grasimile din ou sunt f val d p d v biologic.
Are un continut ridicat de colesterol, de aceea consumul este limitat.
Sub denumirea de oua se comercializeaza oua de gaina, in cazul celorlalte se apreciaza specia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.