Brandul

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Asa cum am mentionat mai sus, procesul de creare a unui brand incepe cu acea propunere unica de vanzare (value proposition sau unique selling proposition) - o oferta pe care potentialii clienti sa o perceapa cu interes. Urmatoarea etapa consta in a-i convinge sa incerce brand-ul respectiv. Daca oferta a fost creata corespunzator, ar trebui sa genereze o experienta benefica si o determinare de a cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Brandul

Asa cum am mentionat mai sus, procesul de creare a unui brand incepe cu acea propunere unica de vanzare (value proposition sau unique selling proposition) - o oferta pe care potentialii clienti sa o perceapa cu interes. Urmatoarea etapa consta in a-i convinge sa incerce brand-ul respectiv. Daca oferta a fost creata corespunzator, ar trebui sa genereze o experienta benefica si o determinare de a cumpara din nou.

Nevoia unei incercari si a unei cumparari repetate necesita mecanisme de declansare a acestor motivatii, mecanisme create cu ajutorul advertising-ului, promotiilor, vanzarilor, relatiilor publice si marketing-ului direct. Compania trebuie sa comunice valorile brand-ului iar apoi sa consolideze asocierile cu acesta pentru a pune in miscare roata utilizarii si experimentarii, si a o mentine intr-o continua miscare.

Prin aceasta combinatie a comunicarii consistente si experientei placute se construieste brand awarenes-ul (constientizarea brand-ului), increderea si valoarea brand-ului respectiv (brand equity).

In acest caz se pot observa anumite diferente. Pentru ca in mediul online, brand-ul reprezinta experienta, ceea ce percepe utilizatorul, iar necesitatea stabilirii unei relatii este mai evidenta ca oricand. Interactivitatea si expunerea directa cere unei companii online sa fie pregatita pentru a asculta, a invata si a intelege modul in care trebuie sa se adreseze clientilor.

Nu mai exista doar mesaje "aruncate" publicului iar apoi o monitorizare a felului in care el reactioneaza. Informatia de calitate si bine structurata, dialogul, simtamantul de apartenenta, fidelizarea, posibilitatea de personalizare, dezvoltarea loialitatii, sunt doar cateva atribute ce necesita o atentie sporita fata de mediile offline.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.