Branding de tara - Made in Romania

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.85

nivel: Facultate

Branding-ul de tara implica mai mult decat actiuni de promovare a turismului si necesita mai multe abilitati decat diplomatia publica. Inseamna in primul rand capacitatea de a intelege acea natiune. Este nevoie de oamenii potriviti, prezenti intr-o comisie alcatuita la un nivel non-guvernamental. Apoi, urmeaza procesul in sine de intelegere a natiunii, proces care poate dura un an sau chiar mai mu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Branding de tara - Made in Romania

Branding-ul de tara implica mai mult decat actiuni de promovare a turismului si necesita mai multe abilitati decat diplomatia publica. Inseamna in primul rand capacitatea de a intelege acea natiune. Este nevoie de oamenii potriviti, prezenti intr-o comisie alcatuita la un nivel non-guvernamental. Apoi, urmeaza procesul in sine de intelegere a natiunii, proces care poate dura un an sau chiar mai mult. In acest timp, este foarte importanta observarea corecta a situatiei existente, analizandu-se modurile in care este perceputa tara respectiva. 'Autenticitate' este cuvantul de ordine in aceasta etapa, si pentru obtinerea unui rezultat optim este nevoie de diversitate in alegerea grupurilor de persoane intervievate atat in cadrul tarii, cat si peste hotarele ei. Ce stiu oamenii despre acea tara?

In ce grad impresiile lor se apropie realitate? Ce sentimente au in legatura cu viitorul? In continuare, pe baza rezulatatelor, se formeaza ideea de baza a procesului de branding, idee ce reprezinta o conditie absoluta pentru lansarea brandului national. Aceasta trebuie sa contina atat elemente emotionale, cat si rationale, sa se potriveasca fiecarui segment audiat si sa semnaleze o diferenta semnificativa. Dupa stabilirea ideii de baza, urmeaza programul de branding, care nu este altceva decat transformarea efectiva a natiunii la nivel perceptual. Aceasta e cea mai lunga etapa a procesului si poate dura ani multi, fiindca lumea din afara nu este inetersata de ceea ce vrea tara respectiva sa spuna.

Este o perioada in care strigi, atragi atentia si incerci sa convingi. Toate acestea au nevoie de timp. Durata este unul dintre elementele care dau brandingului de tara o dificultate aparte in comparatie cu brandingul corporatist. Branding-ul national este mult mai greoi si complex fata de cel corporatist. Perioada de timp este, proportional cu amploarea proiectului, mai lunga in cazul proceselor de branding national, ceea ce reprezinta un inconvenient suplimentar, avand in vedere ca se lucreaza cu nerabdatorii politicieni.

Mai mult decat atat, succesul este foarte dificil de demonstrat, fiindca nimic nu poate fi realmente masurat. Responsabilitatea este enorma, intrucat banii publici sunt in joc, iar 'cireasa de pe tort' vine odata cu faptul ca nu se stie cine controleaza efectiv acesti bani. In cazul companiilor, exista persoane cu sarcini clar formulate in acest sens si se lucreaza in cadrul unui sistem bine delimitat, cu responsabili desemnati. Astfel, reusita sau esecul pot fi controlate mai limpede si mai eficient.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.