Bovine - operatii pe cutia craniana

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Se executa o incizie verticala care intereseaza pielea,tesutul conjunctiv si periostul.Cu ajutorul decolatorului de periost se decoleaza periostul.In mijlocul plagii se aplica trepanul si se indeparteaza o portiune de os circulara.In continuare conduita terapeutica este in functie de scopul urmarit.In caz de sinuzita plaga ramane deschisa pentru a asigura drenajul si a putea executa tratamentul lo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bovine - operatii pe cutia craniana

Se executa o incizie verticala care intereseaza pielea,tesutul conjunctiv si periostul.Cu ajutorul decolatorului de periost se decoleaza periostul.In mijlocul plagii se aplica trepanul si se indeparteaza o portiune de os circulara.In continuare conduita terapeutica este in functie de scopul urmarit.In caz de sinuzita plaga ramane deschisa pentru a asigura drenajul si a putea executa tratamentul local. Plaga se va cicatriza prin inmugurire.

Executarea interventiei pentru indepartarea de tumori sau explorator,plaga cutanata se va sutura cu matase in fire separate.
Locuri de electie:
Cabaline-sinusul frontal se abordeaza la doua nivele:
-unul inferior reprezentat de linia care uneste unghiurile interne ale ochilor,2 cm lateral de planul median;
-unul superior reprezentat de linia imaginala care uneste arcadele orbitale la 3 cm de planul median.

-sinusul maxilar superior-in mijlocul triunghiului delimitat de marginea inferioara a orbitei,creasta zigomatica si linia care uneste unghiul intern al ochiului cu spina maxilara.
-sinusul maxilar inferior-in raport cu varsta animalelor astfel:la animalele tinere inapoia spinei maxilare,iar la cele peste 10 ani deasupra spinei maxilare.

Bovine-sinusul frontal la egala distanta dintre planul median si orbita.Operatia este indicate in extirparea tumorilor nazale,rezectia cornetilor nazali,indepartarea parazitilor,indepartarea corpilor straini.Locul de electie:-fata dorsala a regiunii nasului si trepanatia se executa la 2-2,5cm de planul median.

Pentru a preveni asfixia animalului se executa traheotomia provizorie.Pe fata dorsala a regiunii nasului se executa o incizie de 6-8 cm la 2-2,5 cm de planul median care intereseaza pielea,tesutul conjunctiv si periostul.Se decoleaza periostul cu ajutorul decolatorului.Cu ajutorul trepanului se executa 3-4 trepanatii succesive.Cu ajutorul daltei si a ciocanului puntile de legatura se excizeaza o plaga aproximativ dreptunghiulara.Astfel se creaza acces operator in cavitatile nazale.

Hemostaza se asigura prin introducerea in cavitatea nazala a unor tampoane imbibate in solutii hemostatice.Pentru a putea fi extrase postoperator,la fiecare tampon se ancoreaza cate un fir de matase care se scoate la nivelul narilor.Plaga cutanata se sutureaza cu matase in fire separate.Mesele de tifon se scot dupa 24-48 ore si traheotomia provizorie se mentine pana cand se restabileste tranzitul normal aerofor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.