Bombardarea oraselor Hiroshima si Nagasaki

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.94

nivel: Gimnaziu

PreAsedintele american va stopa exporturile de fier Asi oyel, apoi le va limita Asi pe cele de carburanyi pentru avioane doar la statele din emisfera vestica Asi spre Marea Britanie. Acesta poate fi considerat, de altfel, un prim atac la adresa Japoniei, statul asiatic fiind foarte afectat din punct de vedere economic in urma acestor masuri. Exportul de petrol continua, insa niponii incearca sa il[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bombardarea oraselor Hiroshima si Nagasaki

PreAsedintele american va stopa exporturile de fier Asi oyel, apoi le va limita Asi pe cele de carburanyi pentru avioane doar la statele din emisfera vestica Asi spre Marea Britanie. Acesta poate fi considerat, de altfel, un prim atac la adresa Japoniei, statul asiatic fiind foarte afectat din punct de vedere economic in urma acestor masuri. Exportul de petrol continua, insa niponii incearca sa il limiteze prin toate mijloacele posibile, acesta fiind redus de la 6-7 milioane de barili la 1,6 milioane anual.

In iunie 1941, exportul de petrol catre Japonia va fi stopat in totalitate de catre americani, asiaticii planuind in urma acestei decizii invazia Malaeziei, a Filipinelor, a Honk-Kong-ului Asi eventual a SUA. Fiind conAstienyi de vulnerabilitatea americana in Pacific, mulyi lideri militari ii vor cere lui Roosevelt amanarea masurilor de limitare a exporturilor, insa acesta le va ignora sfaturile, crezand ca Japonia se va limita la atacarea Malaeziei sau a Indiilor olandeze, siguranya americana neavand de suferit.

Disperayi de masurile luate de americani, japonezii vor ataca baza militara de la Pearl Harbor pe 7 decembrie 1941. Lucrurile nu vor lua o turnura favorabila asiaticilor, deoarece portavioanele americane (cea mai performanta unitate a acestora) nu se aflau in acele momente in baza, iar atacul de pe 7 decembrie va constitui prilejul perfect cautat de americani pentru a ataca Japonia.

Dam filmul pe fast-forward Asi ajungem in 1945, in plin razboi mondial. Japonezii, conAstienyi de faptul ca yara le va fi invadata, vor pregati 2,3 milioane de soldayi meniyi sa apere yara din Pacific. Americanii estimau pierderile umane pe care urmau sa le sufere in urma invaziei la 400.000-800.000 de oameni, motiv pentru care vor cauta o metoda prin care acest numar sa fie diminuat semnificativ.

Astfel se da drumul aAsa-numitului "proiect Manhattan", unde ingineri americani, in colaborare cu omologi de-ai lor din Marea Britanie Asi Canada, vor produce bombele nucleare prin care vor fi atacate oraAsele Hiroshima Asi Nagasaki. Generalul de Armata George Marshallva cere nominalizarea catorva yinte, din care vor fi alese doar doua oraAse. Comitetul a nominalizat patru oraAse, din care au fost selectate Hiroshima Asi Kokura, cu Nagasaki varianta de rezerva.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.