Bolile peritoneului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.63

nivel: Facultate

Deoarece acest diagnostic este o urgenta majora, viata bolnavului depinde de precocitatea si corectitudinea diagnosticului, de rapiditatea si securitatea transportului la o sectie chirurgicala.
- Interogatoriul are o importanta deosebita, deoarece exista multe prodromuri, care trebuie depistate prin intrebari bine conduse, referitoare la antecedente (un ulcer in antecedente orienteaza diag[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bolile peritoneului

Deoarece acest diagnostic este o urgenta majora, viata bolnavului depinde de precocitatea si corectitudinea diagnosticului, de rapiditatea si securitatea transportului la o sectie chirurgicala.
- Interogatoriul are o importanta deosebita, deoarece exista multe prodromuri, care trebuie depistate prin intrebari bine conduse, referitoare la antecedente (un ulcer in antecedente orienteaza diagnosticul catre o perforatie).

Trebuie precizati si factorii declansatori. Astfel traumatismele pot determina ruptura unui organ. Tot prin interogatoriu se stabileste prezenta unei pancretite acute dupa un pranz copios cu ingestie abundenta de alcool; se poate preciza si felul debutului (debutul brutal la un individ normal, sugereaza o perforare sau o ruptura a unui organ cavitar, o durere care creste rapid, evoca o infla-matie apendiculara sau o pancreatita). Caracteristicile durerii sunt de asemenea utile diagnosticului:

durerea de mare intensitate apare in abdomenul acut chirurgical, datorita iritatiei peritoneale, dar exista dureri extreme si intr-o pancreatita acuta sau intr-un infarct de miocard. Sediul durerii corespunde organului lezat, iar caracterul colicativ sugereaza o colica biliara sau intestinala. in sfarsit si iradierea durerii aduce elemente necesare diagnosticului.Momentul examinarii bolnavului, arata tablouri diferite. Astfel bolnavul examinat la inceput, simptomatologia este saraca. in primele faze peritonita se manifesta numai prin durere si contractura parietala,

iar ocluzia intestinala prin durere si suprimare a tranzitului, in sfarsit hemoragia interna abdominala este sugerata de durere si hipotensiune arteriala. Ulterior apare tabloul clinic complet al abdomenului acut, semnele se intrica, peritonita se insoteste de ocluzie, iar ocluzia devine si peritonita. Semne clinice analoage au cauze diferite. Astfel durerea abdominala poate fi rezultatul colecistitei acute, dar si a pneumoniei bazale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.