Bolile mintale si regimul alimentar

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Liceu

Shulman arata ca un numar de patruzeci si opt din cincizeci si noua de bolnavi psihici aveau carente de acid folie. Alte cercetari au demonstrat faptul ca majoritatea pacientilor cu probleme psihice sau emotionale inregistreaza deficiente ale cel putin uneia dintre vitaminele complexului B sau ale vitaminei C. Chiar persoanele normale, cu o buna dispozitie psihica, devin deprimate si acuza simptom[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bolile mintale si regimul alimentar

Shulman arata ca un numar de patruzeci si opt din cincizeci si noua de bolnavi psihici aveau carente de acid folie. Alte cercetari au demonstrat faptul ca majoritatea pacientilor cu probleme psihice sau emotionale inregistreaza deficiente ale cel putin uneia dintre vitaminele complexului B sau ale vitaminei C. Chiar persoanele normale, cu o buna dispozitie psihica, devin deprimate si acuza simptome de tulburari emotionale cand nivelul de nicotinamida si acid folie scade sub limitele admisibile.Daca luati anticonceptionale, nu e de mirare ca sunteti deprimata.

Daca luati un sedativ ce contine substante antihistaminice (asa cum sunt foarte multe din cele disponibile pe piata), sa nu va surprinda ca simtiti tremuraturi sau confuzie mintala.
Anticonceptionalele orale distrug vitaminele B6, B12, C si acidul folie. Daca luati anticonceptionale, nu e de mirare ca sunteti deprimata; necesarul de vitamina B6 -- indispensabila pentru metabolizarea normala a triptofanului -- este de cincizeci pana la o suta de ori mai mare decat la Persoanele care nu inghit anticonceptionale.

Lista care urmeaza nu se vrea a fi atotcuprinzatoare, dar toate medicamentele mentionate secatuiesc organismul de nutrienti importanti, cu actiune asupra starii de spirit (vezi sectiunea 250). Deci, daca urmati un anumit tratament si nu va simtiti tocmai bine din punct de vedere psihic, vina nu apartine in totalitate mintii dumneavoastra!

: adrenocorticoizii, clorura de amoniu, medicamentele recomandate in artrite, antihistaminicele, antihipertensivele, barbituricele, cloramfenicolul, diureticele, estrogenii, fluorurile, glutetimida, indometacinul, isoniazida, laxativele, lubrefiantii, betaparul, antifolanul, nitrofurantoina, anticonceptionalele orale, penicilamina, penicilina (toate formele), fenilbutazona, fenitoina, suplimentele de potasiu, prednisonul, procainamida, sulfonamide sistemice, tetracicline, triamteren, trimethobenzamide.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.