Bolile aparatului respirator

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Simptome : accese de sufocare determinate de obstructia bronsica prin edem, hipersecretie, spasm si dop de mucus, dispnee respiratorie paroxistica. Criza de astm bronsic este declansata in contact cu factorul alergen, mai ales in a doua parte a noptii. Bolnavul se trezeste anxios (speriat), intampina dificultati in expiratie, are respiratie suieratoare, merge la fereastra, la masa sau la speteaza [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bolile aparatului respirator

Simptome : accese de sufocare determinate de obstructia bronsica prin edem, hipersecretie, spasm si dop de mucus, dispnee respiratorie paroxistica. Criza de astm bronsic este declansata in contact cu factorul alergen, mai ales in a doua parte a noptii. Bolnavul se trezeste anxios (speriat), intampina dificultati in expiratie, are respiratie suieratoare, merge la fereastra, la masa sau la speteaza unui scaun pe care se sprijina, in pozitie aplecat, incercand sa-si usureze respiratia.

Pentru o mai buna reusita in tratament, se poate apela si la urmatoarele metode naturiste :400 de grame de usturoi (Alliurn sativum L.) pisat se amesteca cu sucul de la 24 de lamai, intr-un borcan, se acopera ermetic borcanul si se lasa 24 de zile ; se agita inainte de folosire.Doza : 1 lingurita de amestec se pune in 100 de ml de apa si se bea seara inainte de culcare. Dupa 10-14 zile simptomatologia bolii se diminueaza foarte mult.

Se fierbe lapte de capra cu flori si frunze de pastarnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc si dupa 30 de secunde se beau cate 100-200 de ml, de 3-5 ori/zi. Executand aceste simple procedee, se va observa ameliorarea starii generale a bolnavului, rarirea si chiar disparitia crizelor. 125 de grame de seminte de in (Linum usitatissimum) puse intr-un tifon, se fierb in 400 de ml de apa, la foc mic, pana se obtine un lichid gros. Lichidul obtinut se amesteca cu zeama de la 3-6 lamai (in functie de marimea lor), se pune intr-un borcan inchis la culoare si se pastreaza la rece.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.