Bolile aparatului renal - tratament prin reflexoterapie

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Zonele reflexe ale rinichilor sunt amplasate in mijlocul talpilor (in dreptul degetului 2), cele ale suprarenalelor imediat deasupra zonelor renale, iar zonele reflexe ale ureterelor se intind pana la marginea laterointerna a piciorului, unde se termina cu zona vezicii urinare.
Zonele reflexe ale prostatei se gasesc pe partea interna a picioarelor (in spatele maleolei interne, pana spre cal[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bolile aparatului renal - tratament prin reflexoterapie

Zonele reflexe ale rinichilor sunt amplasate in mijlocul talpilor (in dreptul degetului 2), cele ale suprarenalelor imediat deasupra zonelor renale, iar zonele reflexe ale ureterelor se intind pana la marginea laterointerna a piciorului, unde se termina cu zona vezicii urinare.
Zonele reflexe ale prostatei se gasesc pe partea interna a picioarelor (in spatele maleolei interne, pana spre calcai si tendonul lui Achile).
Zona uretra, penis, vagin - pe fata interna (lateral), intre zona reflexa a prostatei si cea a vezicii urinare.

Pentru mentinerea sanatatii, in limite optime, rinichii nostri trebuie sa functioneze normal. Prin buna lor functionare se elimina din corp produsii toxici, mentinandu-se fluiditatea sangvina si compozitia chimica corespunza-toare. Beneficiind de o buna circulatie sangvina si limfatica, toxinele nu se mai pot depune sub forma de sediment, ele fiind conduse spre organele de detoxifiere si eliminare.Majoritatea produsilor toxici din organism sunt eliminati in exterior printr-un ansamblu de organe, care formeaza aparatul renal sau excretor.

6.1. Nefrita (glomerula-nefrita)
Este o afectiune inflamatorie renala.
Semne clinice: hematurie (sange in urina), edeme (umflaturi) la pleoape intai, apoi la fata, la picioare, tensiune arteriala marita. Bolnavul se plange de dureri lombare, cefalee, astenie. Boala se poate croniciza cand este tratata superficial.

Masajul reflexoterapeutic este de mare folos daca se executa corect in urmatoarele zone : se vor stimula zonele suprarenale, pentru a degaja cortizon, stopandu-se astfel procesul inflamator. Zonele rinichi vor fi masate o data la doua zile (o zi da, o zi pauza).

Schema de masaj
-zonele suprarenale - 5 minute (pe fiecare picior);
-traseul rinichi - 10 minute (cu pauza de o zi intre masaje);
-sistemul limfatic - 3 minute fiecare punct.
Primele semne de ameliorare apar dupa 10-15 sedinte. Vor fi necesare aproximativ 30-40 de sedinte.

6.2. Pielo-cistite, cistite
Sunt inflamatii ale mucoaselor cailor urinare (uretere, vezica). Boala se manifesta prin mictiuni (urinari) frecvente, disurie (dureri la urinat), urina tulbure sau chiar hematurica (cu sange). Boala este mai frecventa la femei si indeosebi la gravide.Factori favorizanfi: frigul, afectiunile ginecologice, constipatia. Tratamentul reflexoterapeutic da rezultate foarte bune si rapide. Se vor stimula zonele suprarenale, pentru a combate inflamatia, si zonele rinichi, uretere, vezica urinara, pentru redresarea circulatiei sangvine pe traseul rinichilor.

Simptomatologia se poate atenua si dupa 2-3 sedinte, disparand dupa aproxiAZmativ 10 sedinte.
Schema de masaj
-zonele suprarenale - 3-5 minute (fiecare picior);
-traseul rinichi, uretere, vezica urinara - 10 minute (fiecare picior);
- zonele limfatice - 3 minute fiecare punct;
-masaj reflex al organelor de vecinatate (anexe, uter, prostata)

3-5 minute fiecare.
Se recomanda bai calde de sezut si la picioare.
Se vor folosi concomitent si procedeele naturiste descrise la nefrita -cap. 6.1. (ceaiuri si lapte cu troscot). Rezultatele sunt favorabile in peste 95% din cazuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.