Bolile aparatului digestiv

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Zona colonului transversal: porneste de unde se termina colonul ascendent si traverseaza orizontal talpa dreapta, pana la marginea ei interioara, continuandu-se la acelasi nivel orizontal in talpa stanga, pana la marginea exterioara a talpii stangi.Zona colonului descendent: se continua in talpa stanga, de la capatul colonului transversal, in jos, 5-7 cm.Zona colonului sigmoid : formeaza un S in t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bolile aparatului digestiv

Zona colonului transversal: porneste de unde se termina colonul ascendent si traverseaza orizontal talpa dreapta, pana la marginea ei interioara, continuandu-se la acelasi nivel orizontal in talpa stanga, pana la marginea exterioara a talpii stangi.Zona colonului descendent: se continua in talpa stanga, de la capatul colonului transversal, in jos, 5-7 cm.Zona colonului sigmoid : formeaza un S in talpa stanga, terminandu-se sub zona de proiectie a vezicii urinare, unde se gaseste punctul reflex pentru rect si anus.

Zona reflexa pentru hemoroizi, constipatie se gaseste in gamba piciorului stang deasupra maleolei interne, intre tendonul lui Achile si muschi, pe o distanta de 10-15 cm in sus.
3.1. GastriteleAcute sau cronice, gastritele sunt afectiuni inflamatorii ale mucoasei stomacului. Exista o varietate de factori capabili sa produca boala:1) Factori infectiosi: virali, bacterieni (toxiinfectii alimentare, enterocolite infectioase), micotici (candida - cel mai frecvent);Gastritele acute apar in urma unor agresiuni ocazionale, iar cele cronice datorita actiunii repetate si prelungite a unora dintre factorii amintiti.

Simptomatologie: dureri in regiunea epigastrica, accentuate dupa mese bogate, balonari postprandiale, gust neplacut, greata, regurgitari, uneori varsaturi si diaree, in gastritele hiperacide creste cantitatea de acid clorhidric. Din stomac,apar arsuri in regiunea epigastrului si pe traiectul esofagului.Tratamentul reflexoterapeutic urmareste imbunatatirea circulatiei mucoasei gastricepentru refacerea ei, anihilarea unora din acesti factori, cu rol in producerea acestei boli. Rezistenta organismului va creste prin masarea zonelor limfatice si imbunatatirea circulatiei generale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.