Boli oftalmologice - tratament prin reflexoterapie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Masajul poate fi efectuat de 2-3 ori/zi, timp de 5-7 zile, pana cand simptomaAZtologia bolii dispare. Se poate continua cu 1-2 sedinte/saptamana, timp de 2-3 saptamani. Local, se vor aplica comprese caldute cu infuzie de musetel (Matricaria chamomilla L.), iar toaleta ochiului afectat se face cu o compresa sterila inmuiata in ceai de musetel (curatarea ochiului se face dinspre coada ochiului spre [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli oftalmologice - tratament prin reflexoterapie

Masajul poate fi efectuat de 2-3 ori/zi, timp de 5-7 zile, pana cand simptomaAZtologia bolii dispare. Se poate continua cu 1-2 sedinte/saptamana, timp de 2-3 saptamani. Local, se vor aplica comprese caldute cu infuzie de musetel (Matricaria chamomilla L.), iar toaleta ochiului afectat se face cu o compresa sterila inmuiata in ceai de musetel (curatarea ochiului se face dinspre coada ochiului spre unghiul intern). Musetelul este dezinfectant, anestezic, anti-inflamator, antiseptic si bacteriostatic.

Se mai pot aplica comprese cu infuzie de fenicul (Feniculum mililoti), sulfina (Melilotus officinalis) sau patlagina (Plantago lanceoletd). Rezultate foarte bune se obtin in peste 95% din cazuri (mai ales in conjunctivitele cronice). Se manifesta prin crize paroxistice de cefalee unilaterala, cu tulburari vizuale si varsaturi. Predomina la femei intre 20 si 30 de ani si este determinata de spasmul vaselor ce iriga caile optice, dand anoxie cerebrala.Remedii naturiste: Infuzia de ciubotica-cucului (Primula officinalis L. Hill), 2-3 cesti/zi, este deosebit de eficienta in migrene si in durerile de cap, pe baza nervoasa.

Efecte asemanatoare induce si infuzia de coada-soricelului (Achillea millefolium), 2-3 cesti/zi. Pentru combaterea spasmului vascular se vor bea 2-3 cesti/zi infuzie de salvie (jales) (Salvia officinalis) si/sau 2-3 cesti/zi ceai de vase (Viscum album L.). ModuMe preparare: seara se pune o lingurita de vase taiat marunt in 250 de ml de apa rece. Dimineata se incalzeste usor si se strecoara, apoi se bea in 2-3 reprize/zi.

Eficiente sunt si procedurile cu apa rece: plimbari cu picioarele desculte prin roua, prin apa raului (de la l ia 5 minute zilnic), apa sa ajunga pana la o palma sub genunchi, spalaturi generale seara cu apa rece si otet (vezi cap. "Alte mijloace de intarire a organismului").
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.