Boli metabolice si de nutritie - tratament prin reflexoterapie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Este o boala metabolica cronica provocata de lipsa relativa sau absoluta de insulina activa. Astfel apar tulburarile in metabolismul glucidic, cu cresterea glicemiei (cantitatea de zahar din sange) peste 1,2 g%0 (hiperglicemie) si eliminarea zaharului prin urina (glicozurie). Aceasta tulburare metabolica se instaleaza in urma disfunctiilor pancreatice, hipofizare, tiroidiene, suprarenale si ale gl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli metabolice si de nutritie - tratament prin reflexoterapie

Este o boala metabolica cronica provocata de lipsa relativa sau absoluta de insulina activa. Astfel apar tulburarile in metabolismul glucidic, cu cresterea glicemiei (cantitatea de zahar din sange) peste 1,2 g%0 (hiperglicemie) si eliminarea zaharului prin urina (glicozurie). Aceasta tulburare metabolica se instaleaza in urma disfunctiilor pancreatice, hipofizare, tiroidiene, suprarenale si ale glandelor sexuale, pastrand un pronuntat caracter ereditar.
Simptome clinice:

f- polifagia (bolnavul slabeste cu toate ca mananca mult); )- poliuria (bolnavul urineaza mult si des, 4-5 l in 24 de ore); ^ polidipsia (bolnavului ii este sete in permanenta).
La femei se mai poate adauga pruritul (mancarimea vulvo-vaginala).
Masajul reflexoterapeutic va fi deci complex, actionandu-se atat in zonele reflexe pancreatice, pentru a stimula circulatia sangvina, sporindu-se astfel functionalitatea glandei si accelerarea producerii insulinei, cat si in zonele

Rinichi drept glandelor tiroidiene, suprarenale, hipofizare si sexuale, daca se constata dereglari manifestate si in zone reflexe corespondente dureroase, tinand seama ca volumul secretiilor interne ale glandelor tiroidiene, suprarenale si hipofizare este proporAZtional cu cantitatea de sange care ajunge la ele. Hipofiza influenteaza, prin multiplele functii pe care le are, si stimularea dezvoltarii functiilor celorlalte glande endocrine, in particular partea endocrina a pancreasului care elaboreaza insulina.

Tiroida, responsabila si de functionarea straturilor de piele ale corpului, conduce, in hiperfunctie, si la accelerarea degradarii insulinei, deci stimularea zonei reflexe corespunzatoare va induce normalizarea functiei tiroidiene, cu implicatii pozitive asupra pancreasului si glandelor sexuale. Disfunctia glandelor paratiroide se poate stopa prin masaj reflexoterapeutic, eliminand astfel unul din motivele instalarii diabetului. Suprarenalele, care controleaza oxidarile din corp, esentiale pentru viata, vor fi stimulate, in cazul diabetului, urmarind reglarea metabolismului glucozei si stimularea functiei antiinflamatorii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.