Boli infectioase care trebuie raportate

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Infectia cu Brucella poate avea un debut acut sau inselator insidios. Bruceloza se caracterizeaza prin febra, transpiratii nocturne, oboseala nejustificata, anorexie, pierdere in greutate, cefalee si artralgii. Diagnosticul de laborator poate fi stabilit in mai multe moduri: (1) cultura pozitiva din prelevatul patologic, (2) o crestere de cel putin 4 ori a titrurilor serice de aglutinare anti-Bruc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli infectioase care trebuie raportate

Infectia cu Brucella poate avea un debut acut sau inselator insidios. Bruceloza se caracterizeaza prin febra, transpiratii nocturne, oboseala nejustificata, anorexie, pierdere in greutate, cefalee si artralgii. Diagnosticul de laborator poate fi stabilit in mai multe moduri: (1) cultura pozitiva din prelevatul patologic, (2) o crestere de cel putin 4 ori a titrurilor serice de aglutinare anti-Brucella in perioada dintre faza acuta si faza de convalescenta, masurate la un interval de cel putin 2 saptamani si in acelasi laborator sau (3) reactie de imunofluorescenta pozitiva pentru Brucella din prelevatul patologic.
Sancrul moale

Sancrul moale este o boala cu transmitere sexuala cauzata de organismul Haemophilus ducreyi. Se manifesta printr-un ulcer genital dureros cu noduli limfatici inghinali inflamati. Diagnosticul se confirma prin izolarea organismului dintr-un prelevat patologic.
Infectiile genitale cu Chlamydia trachomatis
Infectiile genitale cu Chlamydia trachomatis
Infectiile genitale cu Chlamydia trachomatisis sunt afectiuni cu transmitere sexuala si pot avea diferite aspecte. Pot fi semne de uretrita, epididimita, cervicita sau salpingita acuta sau infectia poate fi complet asimptomatica.

De aceea este esential sa se faca testul pentru Chlamydia ori de cate ori exista o suspiciune de infectie sau cand sunt prezente semne ale altei infectii cu transmitere sexuala. Chlamydia poate, de asemenea, cauza conjunctivita sau pneumonie la nou-nascuti prin transmitere perinatala. In cele din urma, Chlamydia determina limfogranulomul venerian, care este analizat mai jos. Diagnosticul infectiei cu Chlamydia este confirmat fie de o cultura pozitiva, fie prin detectarea de antigen sau de acid nucleic prin imunofluorescenta.
Holera

Holera se manifesta prin boala diareica de severitate variata. Prezenta varsaturilor nu exclude diagnosticul. Izolarea toxinei bacilului Vibrio cholerae O1 sau O139 din scaun sau din emeza confirma diagnosticul. Dovezile serologice de infectie recenta pot confirma, de asemenea, o boala recenta cauzata de bacilul holereiic. CDC solicita raportare privind cazurile de holera doar daca este izolat unul dintre cele doua serotipuri de Vibrio specificate de mai sus; alte serotipuri nu trebuie raportate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.