Boli digestive

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

In caz de stres organismul descarca din plin hormoni care modifica felul in care acesta functioneaza. Astfel, sangele este luat din zone neimportante (tubul digestiv este una dintre ele) si este redirectionat spre organele vitale (inima, creier, ficat) si spre muschi, pregatind organismul pentru lupta sau fuga. Astfel, functii complexe, dar de mica importanta in momentele critice (digestia, react[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli digestive

In caz de stres organismul descarca din plin hormoni care modifica felul in care acesta functioneaza. Astfel, sangele este luat din zone neimportante (tubul digestiv este una dintre ele) si este redirectionat spre organele vitale (inima, creier, ficat) si spre muschi, pregatind organismul pentru lupta sau fuga. Astfel, functii complexe, dar de mica importanta in momentele critice (digestia, reactii imune subtile) sunt reduse dramatic. Daca se mananca in conditii de stres, digestia se face deficitar: alimentele stagneaza in stomac si in intestinul subtire, tranzitul fiind incetinit. Astfel, semnele indigestiei nu intarzie sa apara: senzatia de balonare, arsuri, durere etc.

Mancatul excesiv este, in general, cea mai frecventa cauza a indigestiei. Intre mesele principale este bine a nu se consuma dulciuri si ar fi recomandata o plimbare prin aerul rece al iernii.
Intertitlu: Indigestia - diagnostic de excludere Nu exista un test specific pentru indigestie, ea fiind de altfel un diagnostic de excludere - daca nu s-a gasit nimic in neregula (toate testele sunt normale) si indigestia continua sa revina cu incapatanare, doctorii o catalogheaza drept dispepsie nonulceroasa si o trateaza in functie de simptome.

Tocmai pentru ca ea poate ascunde boli mai grave se impun o serie de teste pentru a verifica daca totul este in regula: testul baritat, endoscopie digestiva superioara, ecografia abdominala, electrocardiograma, teste de sange.Cel mai bun tratament este preventia!
De vreme ce bolile grave au fost infirmate rand pe rand, indigestia nu trebuie sa ne ingrijoreze prea tare.

Cel mai bun tratament este preventia! Cum secretia acida nu mai este de mult considerata a fi cauza indigestiei, vechea abordare cu antiacide si antisecretoare nu se indica. Sunt totusi persoane care sustin ca un pansament gastric ii ajuta. Carbunele activat ajuta, insa nu trebuie abuzat de el: absoarbe nu numai gazele si bacteriile, ci si enzime digestive folositoare, minerale si vitamine. Suplimentele cu enzime digestive luate inainte de mesele copioase sunt binevenite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.