Boli dermatologice - tratament prin reflexoterapie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Toate acestea se vor folosi sub forma de comprese calde. Astfel, se fierbe apa intr-un vas, iar deasupra vasului se asaza o sita pe care se pun plantele pentru 5-10 minute sa se inmoaie la abur, apoi, invelite intr-un tifon, se aplica pe zonele afectate, fiind acoperite si cu un prosop care sa impiedice patrunderea aerului. Se vor face si bai de maini si de picioare din infuziile acelorasi plante.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli dermatologice - tratament prin reflexoterapie

Toate acestea se vor folosi sub forma de comprese calde. Astfel, se fierbe apa intr-un vas, iar deasupra vasului se asaza o sita pe care se pun plantele pentru 5-10 minute sa se inmoaie la abur, apoi, invelite intr-un tifon, se aplica pe zonele afectate, fiind acoperite si cu un prosop care sa impiedice patrunderea aerului. Se vor face si bai de maini si de picioare din infuziile acelorasi plante. "Mantaua spaniola", aplicata de 2 ori/saptamana, este de un real ajutor (vezi capitolul "Alte mijloace de intarire a organismului").

Regimul alimentar va fi axat in primele zile pe sucuri proaspete de morcov, telina, sfecla rosie, papadie, urzici si ceaiurile amintite mai sus. Se vor evita mancarurile grase, condimentate, tocaturile, animaturile, conAZservele, salamurile, dulciurile, alcoolul, alimentele si medicamentele alergene, acriturile si bauturile acidulate. Respectandu-se cele indicate mai sus, acneea este tratabila in peste 90% din cazuri. 11.2. Psoriazis Este o boala de piele, necontagioasa, localizata cu precadere pe pielea capului, umeri, coate si genunchi.

Boala apare sub forma unor pete rosietice acoperite de scoame groase
(piele uscata care se detaseaza), stratificate si lucioase, cu aspect de solzi de peste, care dau prurit, durere si sangerari.
Masajul reflexoterapeutic are efecte foarte bune, mai ales daca este si combinat cu o dieta depurativa adecvata si cu alte metode naturiste de intarire a rezistentei organismului la infectii. Masajul se va face in zonele reflexe ale rinichilor, ureterelor si vezicii urinare pentru a stimula eliminarea toxinelor.

De asemenea, vor fi masate zonele reflexe corespunzatoare glandelor supraAZrenale si paratiroide pentru combaterea starilor inflamatorii. Zonele limfatice se vor stimula pentru cresterea puterii de aparare a organismului la infectii prin producerea de anticorpi. Zonele reflexe ale ficatului, colecistului, stomacului si intestinelor se vor stimula prin masaj pentru a regla functiile metabolice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.