Boli dermatologice

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Functiile pielii sunt multiple, cele mai importante fiind:
a) functia de protectie (mecanica, chimica, biologica, termica, electrica, impotriva pierderii de lichide si electroliti, impotriva radiatiilor etc.);
b) functia de tennoreglare (mentine constanta temperatura corpului indiferent de variatiile din exterior);
c) functia metabolica (pielea metabolizeaza substantele str[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli dermatologice

Functiile pielii sunt multiple, cele mai importante fiind:
a) functia de protectie (mecanica, chimica, biologica, termica, electrica, impotriva pierderii de lichide si electroliti, impotriva radiatiilor etc.);
b) functia de tennoreglare (mentine constanta temperatura corpului indiferent de variatiile din exterior);
c) functia metabolica (pielea metabolizeaza substantele straine, toxice sau medicamentoase prin reactii de oxidare, reducere, hidroliza si conjugare, elimina produsii finali de degradare - uree si creatinina etc.).

d) functia senzoriala (receptioneaza si transmite influxuri nervoase spre centrii din maduva si baza creierului - senzatiile de cald, frig, dureroase si tactile).Toate functiile pielii sunt controlate de glanda tiroida. Eliminarea fortata a toxinelor prin hipoderm poate provoca afectiuni ca: artrita, nevrita, pericardita, encefalita, meningita.
Reprezentand o bariera intre mediul intern si exteriorul organismului, pielea este supusa in permanenta actiunii directe si indirecte a unei multitudini de factori interni si externi. Acestor factori le opune, pana la anumite limite, rezistenta necesara protejarii organismului. Daca aceste limite, specifice pentru fiecare agent sau factor, sunt depasite, se instaleaza starea de boala.

O serie de factori pot actiona numai asupra pielii producand boli strict localizate sau pot actiona asupra altor organe, provocand si modificari asupra pielii (diabetul, leucemiile, tulburari endocrine etc.) Majoritatea bolilor dermatologice sunt cauzate de interdependenta dintre factorii interni si cei externi organismului (frig, umezeala, microbi, substante chimice, produsi alergeni, microtraumatisme ale pielii etc.).

Buna functionare a aparatului renal, respirator si mai ales a ficatului va contribui la mentinerea structurilor si functiilor pielii in limite normale caracteAZristice sanatatii dorite de fiecare dintre noi, favorizand astfel intregul organism prin eliminarea substantelor toxice din interiorul corpului. De asemenea, starea noastra de sanatate va fi mentinuta daca sistemele endocrin, nervos, imunitar si circulator vor functiona normal in cadrul dependentelor constructiei noastre native. La acestea se vor adauga masurile permanente de profilaxie si igiena intretinerea pielii presupune un complex de masuri care au ca scop evitarea si limitarea actiunii factorilor nocivi, precum si stimularea mecanismelor de aparare.

Se vor lua masuri individuale care vizeaza caracteristicile pielii fiecarui individ in functie de varsta, sex, profesie sau o anumita regiune a corpului (fata, maini, picioare, axile etc.).Recomandam bolnavilor cu afectiuni dermatologice sa consulte medicul de specialitate inca de la aparitia primelor semne ale bolii.

11.1.Acneea
Este o dermatoza caracterizata prin inflamatia purulenta a foliculului pilo-sebaceu, insotita de secretie exagerata a glandelor sebacee, care apare sub forma de pustule localizate pe fata, piept, umeri sau spate.
Forma obisnuita este acneea vulgara (juvenila), ce se manifesta la tineri dupa pubertate. O forma speciala o reprezinta acneea rozacee, prezenta cu precadere la femei dupa varsta de 40 de ani. Masajul reflexoterapeutic, combiAZnat si cu alte mijloace naturiste induce de cele mai multe ori rezultate bune in tratarea acneei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.