Boli cu transmitere sexuala

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.45

nivel: Facultate

. Un factor favorizant este debutul precoce al vietii sexuale. Alti factori sunt cei demografici: aparitia de mari colectivitati urbane si suburbane in care este favorizat anonimatul individului, industrializarea, pervertirea comportamentului sexual, prostitutia, homosexualitatea, practicarea sexului in grup, dislocarile familiale, navetismul, turismul. Se considera ca 44% din contaminari se produ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli cu transmitere sexuala

. Un factor favorizant este debutul precoce al vietii sexuale. Alti factori sunt cei demografici: aparitia de mari colectivitati urbane si suburbane in care este favorizat anonimatul individului, industrializarea, pervertirea comportamentului sexual, prostitutia, homosexualitatea, practicarea sexului in grup, dislocarile familiale, navetismul, turismul. Se considera ca 44% din contaminari se produc prin contacte sexuale ocazionale, iar 11% prin prostitutie, procentul de imbolnaviri fiind mai mare la barbati.

La ambele sexe, varsta cea mai periculoasa este intre 15-40 de ani. Din totalul imbolnavirilor, aproximativ 70% se petrec la persoane necasatorite si 62% sunt barbati.
Metodele de depistare activa a imbolnavirilor sunt greu de aplicat in masa. Depistarea activa este necesara si obligatorie prin examen medical la angajare, prenuptial, periodic al gravidelor si cel obligatoriu al donatorilor de sange. Masurile se completeaza cu controlul serologic al bolnavilor internati in spitale. Bolnavii au obligatia prezentarii la medic si de a raspunde corect la ancheta epidemiologica pentru a da date exacte cu privire la presupusa sursa de contaminare, la toti contactii de dupa contactul infectanct.

In toata activitatea de descoperire si tratare a bolnavilor si contactilor este necesara asigurarea confidentialitatii.
Educarea sexuala nu trebuie sa duca la franarea instinctului sexual sau la exagerarea rolului reproducator al actului sexual in detrimentul functiei erotice naturale si fiziologice.
Din punctul de vedere al impactului medico-social si al consecintelor lor, bolile cu transmitere sexuala se pot grupa in boli minore si majore.
BOLILE MINORE:

1. Infectii urogenitale microbiene--20-25% din totalul infectiilor urogenitale negonococice. Sunt produse de diferiti germeni care se gasesc in uretra masculina si in vagin. Acesti microbi devin activi in prezenta unor factori favorizanti ca: excesele sexuale, consumul de alcool, diferite afectiuni preexistente ale aparatului urogenital. Vulvovaginitele bacteriene se manifesta prin leucoree urulenta, mancarimi si dureri la nivelul vulvei, durere sau usturime in timpul contactului sexual. Vulva este congestionata si edematiata, mucoasa vaginala este rosie acoperita cu puncte cu puroi cu eroziuni superficiale si cu mici puncte hemoragice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.