Boli ORL - tratament prin reflexoterapie

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Netratata, rinita poate da complicatii: sinuzite, otite, traheobronsite etc.Rinita cronica este favorizata de cauze locale, substante iritante sau fum, praf etc. Bolnavii au nasul infundat si mirosul diminuat.
Rinita alergica este boala inflamatorie a mucoasei nazale declansata la contactul cu factorii alergeni: polen, praf de casa, praful de detergenti, faina etc. Rinitele alergice pot fi [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Boli ORL - tratament prin reflexoterapie

Netratata, rinita poate da complicatii: sinuzite, otite, traheobronsite etc.Rinita cronica este favorizata de cauze locale, substante iritante sau fum, praf etc. Bolnavii au nasul infundat si mirosul diminuat.
Rinita alergica este boala inflamatorie a mucoasei nazale declansata la contactul cu factorii alergeni: polen, praf de casa, praful de detergenti, faina etc. Rinitele alergice pot fi periodice, aperiodice si sezoniere.

Simptome clinice: nas infundat (congestiv), stranut in salve, secretie si prurit nazal, lacrimare, oboseala, tuse, iritabilitate.
Masuri preventive: depistarea alergenului iritant si evitarea contactului cu acesta.Zona reflexa pentru nas se gaseste pe ambele degete mari de la picioare in partea latero-interna.

Pentru tratarea rinitelor se vor masa zonele reflexe nazale de fiecare parte (1-2 sedinte pe zi in cazul rinitelor acute timp de 5-7 zile si o sedinta pe zi timp de 10-15 zile, apoi 2-3 sedinte pe saptamana timp de 3-4 saptamani in cazul rinitelor cronice si alergice). Prin masajul zonei reflexe nazale se va imbunatati circulatia sangvina in zona mucoasei nazale, prin descongestionare.

Schema de masaj
-zone reflexe nas - 5 minute de fiecare parte;
-zone reflexe suprarenale - 3 minute de fiecare parte;
-zone reflexe paratiroidiene - 2 minute de fiecare parte;
-zone rinichi, uretere, vezica urinara - 5 minute de fiecare parte;
-zone limfatice corp superior - 2-3 minute de fiecare punct.
in scopul stoparii starii inflamatorii alergice si pentru cresterea potentialului de aparare a organismului, va recomandam si alte mijloace naturiste ca:

-infuzie de busuioc (Ocimum basilicum L.), 2-3 cescute fierbinti pe zi
baute cu inghitituri mici (eventual inhalatii);
-infuzie din frunze de patrunjel (Petroselinum Hortense) 2-3 cescute pe zi;
-infuzie din fructe de maces (Fructus Cynosbati), paducel (Crataegus
monogyna), 2-3 cescute pe zi;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.