Bob de grau

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Toata ziua, pana noaptea tarziu, mergea alene pe cararea ce ducea de la magazia unei casute in care se odihnea, pana-n buza drumului care-o pornea la vale. Intr-una din zile, ostenit de atata mers, se opri langa un musuroi de furnici, care se grabeau, incarcate, sa-si croiasca drum spre asezarea lor. O porni si el intr-acolo si se opri la portile Cetatii Furnicilor, cu galerii si incaperi bine p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bob de grau

Toata ziua, pana noaptea tarziu, mergea alene pe cararea ce ducea de la magazia unei casute in care se odihnea, pana-n buza drumului care-o pornea la vale. Intr-una din zile, ostenit de atata mers, se opri langa un musuroi de furnici, care se grabeau, incarcate, sa-si croiasca drum spre asezarea lor. O porni si el intr-acolo si se opri la portile Cetatii Furnicilor, cu galerii si incaperi bine pazite.

Indata fu luat si dus in fata Imparatesei Furnicilor asezata pe un jilt de boabe si seminte de flori.
- Cine esti si ce doresti calatorule? il intreaba aceasta .
-Eu sunt Bob de Grau si as vrea sa fiu folositor alaturi de ei, asa cum sunt locuitorii cetatii tale.
-Sa stii, Bob de Grau, ca drumul tau este lung si plin de primejdii, dar ca la capatul lui, multe si folositoare lucruri vei afla.

Pentru aceasta trebuie sa ajungi mai intai, in locurile de sub pamant, in Imparatia Noptii si a Somnului Adanc. Acolo vei sti ce ai de facut ii mai spuse Imparatesei Furnicilor dupa care se indeparta usor.Bob de Grau ramase o clipa locului, ganditor, apoi, o porni mai departe.

Merse cat merse si ajunse la marginea unei ape care stralucea printre tufe. Se opri pe mal si privi in adancul undelor limpezi. Deodata, oglinda apei se dadu la o parte si facu sa apara un palat de clestar, impodobit cu margele albastrii, in care picaturile de apa stateau vrajitede bagheta Zanei Apelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.