Biscuitii zaharosi

1x punct

categorie: Chimie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Clasificarea biscuitilor dupa modul de finisare pentru livrare se face astfel:biscuiti in vrac, livrati in cutii mari de carton sau lemn;biscuiti ambalati in portii de 25 - 500 g.Biscuitii pot fi clasificati dupa utilitatea alimentara, astfel:biscuiti obisnuiti;biscuiti aperitiv (au o condimentare accentuata);biscuiti desert (sunt mai dulci si aromati);biscuiti dietetici.

Biscuitii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biscuitii zaharosi

Clasificarea biscuitilor dupa modul de finisare pentru livrare se face astfel:biscuiti in vrac, livrati in cutii mari de carton sau lemn;biscuiti ambalati in portii de 25 - 500 g.Biscuitii pot fi clasificati dupa utilitatea alimentara, astfel:biscuiti obisnuiti;biscuiti aperitiv (au o condimentare accentuata);biscuiti desert (sunt mai dulci si aromati);biscuiti dietetici.

Biscuitii sunt produse fainoase dulci, cu o durata indelungata de conservare. Ei se obtin prin coacerea aluatului preparat din fina, apa, zahar, grasimi, arome si diverse adaosuri care le imbogatesc valoarea alimentara.Aluatul de biscuiti se afaneaza in general pe cale chimica (de obicei cu bicarbonat de sodiu si carbonat de amoniu), se modeleaza prin stantare, presare in alveole sau trefilare (spritare) si se coace in cuptoare speciale cu vatra mobila sub forma de banda.

Fiecare grupa de biscuiti cuprinde numeroase sorturi care se diferentiaza prin compozitia specifica (reteta), prin format, glazura, umplutura de crema sau alte elemente ce le imprima o anumita particularitate.Calitatea produselor este definita prin totalitatea insusirilor concrete si a caracteristicilor care determina utilizarea lor in raport cu scopul pentru care au fost create, precum si eficienta lor economica.

Pentru examenul organoleptic se iau: in cazul biscuitilor 2 % din numarul ambalajelor din lot, dar nu mai putin de trei.Aspectul exterior trebuie sa fie astfel: bucati plate de forma regulata, cu suprafata lucioasa, fara basici sau goluri, fara grasime extrudata la suprafata, iar aspectul in sectiune:bine copt, straturi uniforme, porozitate fina, fara goluri, umflaturi, bucati de aluat sau corpuri straine. Culoarea trebuie sa fie: galbuie, bruna deschis, uniforma; la biscuitii cu cacao bruna uniforma, nu se admite coloratia albicioasa sau arsuri.

Gustul trebuie sa fie placut, dulce, corespunzator unui produs bine copt, nici amar, nici ranced, fara scrasnet in dinti datorita nisipului. La biscuitii cu cacao gust specific de cacao.Mirosul ar trebui sa fie placut, corespunzator aromelor utilizate, fara miros de mucegai, statut sau alt miros strain. Consistenta biscuitilor este frageda dar nesfaramicioasa.Defectele care se admit numai in proportie de 5 % dintr-o unitate de ambalaj sunt biscuiti deformati, biscuiti cu semne de arsuri, cu colturi rupte, basici.

1.2. Metodele de analiza ale produsului finit
Pentru analiza chimica se ia din mostra medie in cazul biscuitilor o proba de circa 500 g.Examenul organoleptic.Se cerceteaza mirosul, gustul, culoarea, aspectul cojii si aspectul sectiunii. Suprafata trebuie sa fie regulata, neteda, fara basici sau goluri. Nu se admit incluziuni de corpuri straine.Fiecare produs trebuie sa aiba forma regulata specifica. Se va cerceta daca produsul este infestat de daunatori sau atacat de mucegai.

Determinarea umiditatii
Se iau 300 g din proba si se piseaza. Proba pisata se intinde pe o placa sau o hartie curata, in strat uniform de forma patrata. Se imparte stratul in patru parti prin diagonale. Se iau cu o spatula cantitati aproximativ egale din doua dreptunghiuri opuse si se pastreaza intr-un borcan inchis.

Se cantareste la balanta tehnica, intr-o fiola tarata, o cantitate de 3 g produs din proba pregatita pentru analiza. Se introduce in etuva si se mentine 40 min la 1300C. se raceste apoi in exicator circa 30 min si se cantareste.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.