Biroul viitorului

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.80

nivel: Facultate

Daca "in 1980 un computer principal pentru afaceri de mare intindere costa 4,5 mil.$ si avea capacitatea sa execute 4,5 MIPS (milioane de instructiuni pe secunda) - se foloseste ca etalon IBM 3033 - iar in deceniul 90 acelasi computer, suferind imbunatatiri de 30% pe an, costa 125 000$." dupa cum afirma James A. Senn in Sisteme informatice in management, in prezent costul lui este de cateva mii de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biroul viitorului

Daca "in 1980 un computer principal pentru afaceri de mare intindere costa 4,5 mil.$ si avea capacitatea sa execute 4,5 MIPS (milioane de instructiuni pe secunda) - se foloseste ca etalon IBM 3033 - iar in deceniul 90 acelasi computer, suferind imbunatatiri de 30% pe an, costa 125 000$." dupa cum afirma James A. Senn in Sisteme informatice in management, in prezent costul lui este de cateva mii de dolari.
Computerele personale se inlocuiesc cu modele noi la fiecare 3 ani si sunt indicii ca acest termen se va scurta.

Capacitatea de stocare secundara se imbunatateste, de asemenea, cu 40% pe an.Nevoia de interconectare va asigura existenta capacitatii de a lega utilizatorii si managerii cu datele din mainframe-uri. Comunicarea datelor de toate tipurile va fi larg raspandita si tot mai multe companii vor investi in serviciile de baze de date comerciale.
Va creste considerabil interesul pentru sistemele expert si inteligenta artificiala, care vor facilita construirea bazei de cunostinte si procedurilor de interferenta.

Managerii sistemelor informatice vor avea o preocupare sporita in activitatea de organizare, influentand natura activitatilor. In prezent, probabil cea mai prospera ramura a inteligentei artificiale este cea a sistemelor expert destinate rezolvarii de probleme in domenii de specialitate.Sistemele expert preiau cunostintele bazate pe informare directa sau pe experienta, acumulate de catre specialist, relativ la un set bine delimitat de probleme, si isi asuma sarcina rezolvarii acestora, urmarind minimalizarea interventiei utilizatorului in cursul rezolvarii.

Extinderea rapida pe care a cunoscut-o domeniul implementarii de sisteme expert a avut ca suport permanent dezvoltarea unei categorii specializate de instrumente complexe dedicate acestui domeniu, denumite "sisteme cadru" sau "sisteme anvelopa", care permit preluarea in mod eficient a seturilor de cunostinte specifice - din domeniul de specialitate pentru care este realizat sistemul expert respectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.