Birotica si Comunicare

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Remote desktop. Acest serviciu al sistemului de operare permite accesul, in timp real, la un calculator cu Windows XP Professional, ruland in sesiune deschisa, de pe o alta platforma, putand realiza o conexiune ce permite lucrul pe sistemul initial, oferind acces la toate documentele si setarile locale de pe acesta, inclusiv la dispozitive si desktop. De asemenea, serviciul permite conectarea la a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Birotica si Comunicare

Remote desktop. Acest serviciu al sistemului de operare permite accesul, in timp real, la un calculator cu Windows XP Professional, ruland in sesiune deschisa, de pe o alta platforma, putand realiza o conexiune ce permite lucrul pe sistemul initial, oferind acces la toate documentele si setarile locale de pe acesta, inclusiv la dispozitive si desktop. De asemenea, serviciul permite conectarea la acelasi calculator a mai multor utilizatori, fiecare putandu-si folosi contul de user pe aceeasi sesiune cu ceilalti.

Conexiunea se realizeza de pe o platforma conectata la o retea locala, o retea virtuala -VPN- sau la Internet, iar calculatorul la care se conecteaza utilizatorul la distanta trebuie sa ruleze cu Windows XP Professional, avand o conexiune activa la aceeasi retea cu primul. Utilizatorul poate salva setarile de conexiune prin Remote Desktop in fisiere cu extensia *.rdp; dupa salvare, setarile pot fi deschise (aplicate), editate sau modificate. Aceste setari cuprind o varietate de optiuni, precum rezolutie variabila, schimbarea metodei de conectare la retea, programarea unor task-uri, configurarea accesului la fisiere multimedia sau la dispozitivele de stocare.

Multiple monitors. O setare utila, in special intr-un cadru de lucru multimedia, o reprezinta posibilitatea de vizualizare a semnalului video de iesire pe doua pana la zece monitoare. In functie de tipul de placa video si software al acesteia, utilizatorul are posibilitatea de a schimba monitorul principal, de a configura rezolutia pe fiecare din monitoare sau de a folosi monitoarele ca un display unitar sau, utilizand procedeul denumit "spanning", poate largi ferestre pe mai multe monitoare sau poate aduce ferestre dintr-un monitor in altul. Aceasta setare permite aducerea iconitelor de pe un monitor pe celalalt sau aranjarea acestora, in functie de preferinte, pe mai multe monitoare.

Encrypting File System (EFS). Serviciul Encrypting File System sau EFS permite criptarea directoarelor sau fisierelor, pentru a le proteja impotriva atacurilor externe. Acest serviciu, ce poate fi activat sau dezactivat din tab-ul de proprietati al directorului sau fisierului, in Windows Explorer sau prin comanda cipher, permite utilizatorului care foloseste calculatorul pe care sunt criptate fisierele sa le administreze precum fisiere obisnuite, insa blocheaza accesul, respectiv stergerea sau modificarea acestora, oricarui utilizator de pe alt calculator pe care key-ul privat de acces nu coincide cu cel public.

Procesul are loc prin criptarea key-ului de criptare unic al fisierului, protejat de cel al utilizatorului (public key), dupa un algoritm de criptare (Data Encryption Standard) si se desfasoara in mod transparent pentru utilizator - acesta nu observa efectiv cum se realizeaza (dupa ce procesul a fost terminat, numele fisierelor apare intr-o culoare distincta, daca optiunea este activata); de asemenea, el este complet reversibil pentru administator sau alti utilizatori autorizati de catre acesta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.