Biosenzori pentru monitorizarea insecticidelor din apa

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.71

nivel: Facultate

Prima generatie - biosenzori care au la baza electrodul de oxigen a lui Clark;A doua generatie - biosenzori ce utilizeaza mediatori;A treia generatie - biosenzori cu enzime cuplate direct.

Asistenta medicala este cea care beneficiaza imediat de biosenzori, nu numai in testele clinice, dar si in fabricarea de medicamente si inlocuirea unor organe ca pancreasul artificial pentru diabe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biosenzori pentru monitorizarea insecticidelor din apa

Prima generatie - biosenzori care au la baza electrodul de oxigen a lui Clark;A doua generatie - biosenzori ce utilizeaza mediatori;A treia generatie - biosenzori cu enzime cuplate direct.

Asistenta medicala este cea care beneficiaza imediat de biosenzori, nu numai in testele clinice, dar si in fabricarea de medicamente si inlocuirea unor organe ca pancreasul artificial pentru diabetici.
Biosenzorii se folosesc de asemenea pentru stabilirea calitatii si sigurantei hranei si detectarea factorilor de mediu poluanti.Alte cateva exemple se pot aminti: detectarea patogenilor, determinarea nivelelor de toxicitate inainte si dupa bioremeditare, detectarea si determinarea organofosfatilor, determinarea metabolitilor toxici cum ar fi micotoxine, etc.

Determinarea unor insecticide
organofosforice utilizand un
biosenzor potentiometric
bazat pe acetilcolinesteraza (AChE)

Biosenzor interdigital acoperit cu strat enzimatic.Este prezentata determinarea a doi compusi organofosforici(etil paraoxon si diclorvos), utilizand un biosenzor potentiometric reutilizabil. AChE a fost imobilizata pe o membrana de ester de celuloza folosind in acest scop glutaraldehida si albumina serica bovina (BSA). Membrana a fost apoi fixata pe un electrod de sticla cu suprafata plata. Gradul de inhibitie al enzimei este dependent de concentratia de pesticid din proba de analizat. Enzima inhibata a fost reactivata utilizand piridin-2-aldoxima metiiodura (2-PAM).

Se urmareste imobilizarea AChE in matrice sol-gel in vederea realizarii unui biosenzor amperometric pentru detectia insecticidelor organofosforice.S-au optimizat conditiile de imobilizare a AChE in matrice sol-gel pentru dezvoltarea unui biosenzor amperometric cu mediator tetracianochinodimetan (TCNQ).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.