Biologia moleculara a insectelor

5x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.72

nivel: Facultate

Cu regret inca nu suntem in stare sa crestem in masa multe specii de insecte, mai ales Afidele, multe din Colioptere si Diptere, care pot fi utilizate in prodicerea preparatelor farmaceutice destinate pentru reglarea unor procese vitale ale fiintei umane. Artropodele unde sunt incluse si insectele inglud in compozitia sa SBA miraculoase. Aceste substante se transforma spectaculos in organismil ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biologia moleculara a insectelor

Cu regret inca nu suntem in stare sa crestem in masa multe specii de insecte, mai ales Afidele, multe din Colioptere si Diptere, care pot fi utilizate in prodicerea preparatelor farmaceutice destinate pentru reglarea unor procese vitale ale fiintei umane. Artropodele unde sunt incluse si insectele inglud in compozitia sa SBA miraculoase. Aceste substante se transforma spectaculos in organismil acestor vietati (Fig.1). Spre exemplu larvele sunt o forma a insectei, care se hraneste intens, acumuland o cantitate mare de lipide - energie.

In procesul de transformare a larvelor in pupe, lipidele se traxsforma in proteine, care dupa greutatea moleculara pot fi grupate in cinci tipuri. Proteinele din pupe se transforma in cheratoze , care constitue 90% din corpul fluturilor (adultilor). Fluturii exista numai 4-5 zule pana se efectueaza fecundarea si depunerea oualor, care au o stuctura biochimica specifica .Analizele cantutative pentru determinarea proteinelor, lipidelor si a zaharului au demotstrat ca in stadiul de pupa cea mai mare parte din complex este ocupata de proteine, care uneori depasesc 70 de grame la suta ( tab.1).

Lipidele ocupa locul doi dupa proteine Zaharul ocupa un loc neinsemnat in componenta complezului.Studiul comparativ cu un extract din oua de prepelita si cu un extras vegetal (extras dun seminte de strugure) demonstreaza o deosebire radicala. In produsul vegetal proteinele si lipidele ocupa o cantitate mult mai mica. In ouale de prepelita proteinele sunt in jur de 40%. Este curios faptul ca in componenta pufului, care acopera oule unor specii de insecte, care se depun pe tulpinele arborilor lipidele lipsesc iar proteunele ocupa mai mult de 50%.

In componenta fluturilor zaharul despare definitiv proteine sunt incluse mai mult de 50% din care cea mai mare parte sunt keratozele (tab. 1).Amprentele fotospectrometrice a complecsilor lipoproteci izolati din diferite stadii de dezvoltare a unor Lepidoptere au indicat la prezenta a mai multor picuri in lungimea de unda cuprinsa intre 150 si 400 de nonametri . Proteinele apar in lungimea de unda cuprinca intre 250 si 3000 de nonametri. In zona de 1540 si 250 de nonametri apar lipidele si alti componenti care nu-i cunoastem inca. Amprentele fotospectronetrice a solutiilor extrase cu apa usor acide se deosebesc radical de extractele obtinute prin eter de petrol, acetona, alcool. Extractiile in alcool produc picuri complexe in zona lungimilor de unda de 200 - 300 nm. In acetona apar complecsi in zona de 280-300 de nm (fig 4).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.