Biografia lu Coco Chanel

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.00

nivel: Gimnaziu

Mama lui Gabriel a murit cand ea avea unsprezece ani. La o saptamana dupa moartea ei, tatal sau a lasatu pe Gabriel si pe cele doua surori a ei intr-un orfelinat de la o manastire. Dupa care Gabriel nu il va mai vedea pe tatal sau.

Orfanii, care au crescut in orfelinat in acele timpuri, nu aveau nici un viitor. Cu toate acestea, visul de a avea o viata frumoasa shi un viitor strluci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biografia lu Coco Chanel

Mama lui Gabriel a murit cand ea avea unsprezece ani. La o saptamana dupa moartea ei, tatal sau a lasatu pe Gabriel si pe cele doua surori a ei intr-un orfelinat de la o manastire. Dupa care Gabriel nu il va mai vedea pe tatal sau.

Orfanii, care au crescut in orfelinat in acele timpuri, nu aveau nici un viitor. Cu toate acestea, visul de a avea o viata frumoasa shi un viitor strlucitor, au aparut la Coco Chanel chiar in acesti ani. In viitor, ea nu va mentiona nici odata anii in orfelinat. Mai mult decat atat, aceasta va face tot posibilul pentru a sterge toata mizeria si saracia, care par sa fi fost pregatite ei de soarta.


Biografie de Coco Chanel - la inceput de cariera.O sa treaca ani de zile inainte ca ea sa vina in lume incercind sa isi faca o cariera. Cu ajutorul recomandarii lui Gabriel de la manastire ea a inceput sa lucreze asistent pentru vanzarea de lenjerie intima, intr-un mic magazin. Un pic mai tarziu, ea se incearca ca o cantareata si dansatoare, in speranta de a face o cariera in teatru.

Aceste primele incercari de a merge in lume, nu au adus nimic. Singurul lucru care i la adus incercarea ei de a cinta, a fost porecla Coco, pe care la primit de la public pentru piesa "Ko Ko Ri Ko" si "Cua Quy Vu Coco" care ea le cinta des la cafenea.

La varsta de douazeci si doi ani, Chanel a intalnit Etienne Balzan, un ofiter bogat pensionar, un om entuziast calarie si crestere a cailor de rasa. Coco Chanel a acceptat propunerealui de a trai cu el. Desi ea placut initial noua ei viata in castel, ea nu sa putut sa se obisnuiasca rolul amantei lui Balzan.

A fost nevoie de ani pentru a intelege ce vrea ea intr-adevar sa faca in viata. Cu toate acestea, cind ea a anuntat Balzanu ca vrea sa inceapa de lucru modista acesta nu a fost deacord. Balzanu aceasta nu va merge: In Paris modisti sint mai mult decat suficienti si in plus Coco nu a avut nici o experienta.

Curand, Chanel intalnit un alt barbat, care vor trata ideea ei cu interes si care va schimba complet cursulei de vieta. Un astfel de om a fost un englez Arthur Capel, cunoscut printre prietenii sai, ca "Boy". Inainte de intalnirea cu el, Chanel nu a putut visa chiar sa intilneasca o persoana ca si ea: cu abilitati intreprinzator si caracterul sportiv. La momentul intalnirii lor, in ciuda varstei sale tinere, Arthur Capel a fost deja un om de afaceri important. El a ajutat Chanel deschis primul ei magazin de palarii in Paris in 1910, si mai tarziu, in 1913, boutique ei in Deauville, Franta.


Biografie de Coco Chanel - femeia intreprinzator

Dupa ce a deschis propria afacere si a avut posibilitatea de a aplica gusturile sale si abilitatile sale, Coco Chanel a devenit o femeie intreprinzator pana la sfarsitul vietii sale. Nimic nu ar putea-o opri: nu lipsa de experienta, nici primul razboi mondial, care a izbucnit la scurt timp. Pana la sfarsitul vietii sale, ea a continuat sa lucreze ca un dizainer si ca un intreprinzator, care cuprinde ideile sale despre arta de a fi elegant.

Koko a inceput sa lucreze ca o modista, de vanzare palarii doamnelor celebre. Curand clientele celebre vor spune toturor despre modista lor neobisnuite in Paris.

Afacerea ei a devenit un fenomen necunoscut anterior in istoria modei. Inainte de croitori Chanel nu au fost niciodata parte din inalta societate. Coco Chanel a schimbat opinia publica despre activitatea de designer. S-a transformat intr-o scara internationala persona magnetic. Ea a fost invitat sa vina si peste tot, chiar si in cercurile cele mai aristocratic. Cu toate acestea, ea insasi nu este deloc surprinsa. Ea a comentatastfel:

"M-am dus in societate, nu pentru ca eu trebuia sa proiecteze haine. Dimpotriva.. Am haine de proiectare, pentru ca traiesc intr-o societate in care am devenit prima femeie, traind o viata plina de acest secol."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.