Biofotonica

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Retina a constituit un candidat serios pentru terapia laser, deoarece celelalte componente ale ochiului sunt transparente pentru radiatia laserilor ce emit in vizibil. Coagularea vaselor sangvine retiniene a reprezentat prima aplicatie neinvaziva a laserilor. Multe din incercarile initiale au fost empirice, cu o intelegere sumara a mecanismelor de interactie laser-tesut. Aplicatiile medicale ale l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biofotonica

Retina a constituit un candidat serios pentru terapia laser, deoarece celelalte componente ale ochiului sunt transparente pentru radiatia laserilor ce emit in vizibil. Coagularea vaselor sangvine retiniene a reprezentat prima aplicatie neinvaziva a laserilor. Multe din incercarile initiale au fost empirice, cu o intelegere sumara a mecanismelor de interactie laser-tesut. Aplicatiile medicale ale laserilor au cunoscut o dezvoltare continua, accelerandu-se mai ales in ultimii 10-15 ani.

Cercetarile continua cu intensitate si in prezent, noi metodici si tehnologii sunt raportate odata cu perfectionarea instalatiilor cu laseri si in special a accesoriilor, care diversifica aplicarea aceluiasi laser in mai multe specialitati medicale.
Exista o serie de motive care justifica utilizarea intensiva a laserilor in medicina, in primul rand, majoritatea aplicatiilor medicale nu utilizeaza o proprietate importanta a laserilor, rnonocromaticitatea, si in consecinta cerintele instalatiilor medicale cu laseri nu sunt atat de stringente ca in cazul spectroscopiei laser, de exemplu.

Laserii medicali foloAZsesc cu preponderenta stralucirea intensa a radiatiei laser, proprietate care poate fi utiliAZzata pentru focalizarea fasciculelor laser si producerea de intensitati ridicate, folosite penAZtru incalzirea locala. Desi multe dintre aplicatii nu necesita focalizarea ia limita de difracAZtie, utilizarea laserilor pentru sectionarea sau perforarea celulelor si a structurilor lor cu precizie submicronica apeleaza la capacitatea de focalizare extrema a fasciculelor laser.

in al doilea rand, fibrele optice au majorat semnificativ numarul aplicatiilor medicale ale laserilor. Posibilitatea de focalizare a radiatiei iaser in fibre optice cu diametrul de 100-1000 i
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.