Biodiversitatea si bisecuritatea, padurile, mediul marin si costier

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Starea de conservare a ariilor naturale protejate din judet este in general buna, exceptand: rezervatia Padurea Bavna si Padurea Craiasca, degradate datorita gradului foarte scazut de regenerare naturala, degradandu-se bagajul genetic. Ariile protejate Lacul Albastru, Izbucul Izei si Cheile Babei se prezinta intr-o stare destul de jalnica, datorita in special deseurilor menajere abandonate de catr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biodiversitatea si bisecuritatea, padurile, mediul marin si costier

Starea de conservare a ariilor naturale protejate din judet este in general buna, exceptand: rezervatia Padurea Bavna si Padurea Craiasca, degradate datorita gradului foarte scazut de regenerare naturala, degradandu-se bagajul genetic. Ariile protejate Lacul Albastru, Izbucul Izei si Cheile Babei se prezinta intr-o stare destul de jalnica, datorita in special deseurilor menajere abandonate de catre turisti.
Ariile naturale:

Lacul Albastru, Rezervatia Fosilifera Chiuzbaia, pesterile Valenii Somcutei, Pestera cu Oase, mlastinile Vlascinescu, Taul lui Dumitru, Padurea Craiasca, Padurea Bavna, Laricetu de la Costiui, Cheile Tatarului, Cheile Babei, Pestera si Izbucul Izei, Defileul Lapusului, Poiana cu narcise Tomnatec - Sehleanu, Coloanele de la Limpedea si Rozeta de piatra de la Ilba sunt supuse unor presiuni din partea turismului, prin abandonarea resturilor menajere in zona.
In Parcul Natural Muntii Maramuresului a fost nevoie de controale comune, in echipe formate din specialisti de la Directia Silvica Baia Mare, ITRSV Cluj si APM in vederea stoparii unor abuzuri, extrageri de masa lemnoasa, facute de noii proprietari de padure in zonele de conservare speciala.

Arboretul de castan comestibil din zona Baia Mare si implicit din rezervatia de castan este afectat de fenomenul de uscare datorita cancerului de scoarta, cauzat de ciuperca Cryphonectria parasitica, aceasta calamitate fiind catalogata drept o catastrofa ecologica, impunandu-se masuri urgente si eforturi financiare sustinute pentru salvarea acestuia. In vederea diminuarii si stoparii acestui flagel, in 2004 s-a desfasurat proiectul "Sa salvam castanul comestibil", proiect continuat in anul 2005 cu un alt proiect intitulat "Castanet", prin intermediul caruia au fost determinate zonele experimentale - pilot in care au fost efectuate prelevari biologice si teste de tratare/recuperare a arborilor afectati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.