Biochimia

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Materia vie este constituita din aceleasi elemente chimice care alcatuiesc materia lumii minerale, organizate in structuri care se supun acelorasi legi, fizice si chimice, care guverneaza lumea nevie.
In constitutia organismele vii, vegetale si animale, sunt reprezentate un numar de aproximativ 60 din cele peste o suta de elemente chimice cunoscute. Dintre acestea 12 elemente chimice (99,9%[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Biochimia

Materia vie este constituita din aceleasi elemente chimice care alcatuiesc materia lumii minerale, organizate in structuri care se supun acelorasi legi, fizice si chimice, care guverneaza lumea nevie.
In constitutia organismele vii, vegetale si animale, sunt reprezentate un numar de aproximativ 60 din cele peste o suta de elemente chimice cunoscute. Dintre acestea 12 elemente chimice (99,9%) se regasesc in structura tuturor celulelor vii si sunt denumite macrobioelemente: C, H, O, N, P, S, Cl, Si, Mg, K, Na, Ca.

Un numar de patru elemente chimice: C, O, H, N, reprezentand peste 99% din masa totala a organismelor vii se gasesc in proportii diferite in plante, in animale si in organismul uman.
In proportii mai reduse, (aproximativ 1%), dar manifestand un important rol biocatalitic in procesele metabolice, se gasesc o serie de microbioelementele (oligobioelemente): B, V, Mn, Co, Ni, Mo, Cu, Zn etc.
De ordinul milionimilor de procente au fost identificate in cenusa plantelor si ultrabiomicroelemente: Au, Ag, Hg, Pb, Ge etc.

Desi este constituita pornind de la molecule mici, cu compozitie elementala simpla, (H2O, CO2, NH3, aminoacizi, monoglucide, lipide simple etc.), materia vie este total diferita prin proprietati de cea minerala, caracterizandu-se printr-un inalt grad de complexitate si organizare, intr-o mare varietate de forme, rezultat al procesului de evolutie indelungat.

Cu toata varietatea si complexitatea chimica a organismelor, materia vie este organizata dupa un principiu unitar. Componentii celulari nu alcatuiesc o serie continua, marimea si complexitatea biomoleculelor nu variaza treptat. Majoritatea constituentilor celulari sunt compusi macromoleculari si doar un numar relativ redus de biomolecule au dimensiuni mici, in timp ce speciile moleculare cu dimensiuni intermediare sunt practic absente. Aceasta discontinuitate intre marimea si gradul de complexitate a celor doua tipuri de biomolecule este rezultatul mijloacelor pe care celulele le utilizeaza pentru edificarea lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.