Bill Gates

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.80

nivel: Liceu

Se stie de ani buni ca omul cel mai bogat din lume este Bill Gates, si asta inca la o diferenta demna de notat fata de restul plutonului avutilor. Totusi, noi dezvaluiri facute de insusi Gates in cadrul unei conferinte organizate la Lisabona au reusit sa starneasca cel putin o runda de comentarii acide la adresa magnatului.

Din spusele lui Bill Gates, Fiscul american (Income Revenue[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bill Gates

Se stie de ani buni ca omul cel mai bogat din lume este Bill Gates, si asta inca la o diferenta demna de notat fata de restul plutonului avutilor. Totusi, noi dezvaluiri facute de insusi Gates in cadrul unei conferinte organizate la Lisabona au reusit sa starneasca cel putin o runda de comentarii acide la adresa magnatului.

Din spusele lui Bill Gates, Fiscul american (Income Revenue Service) are nevoie de un calculator special, separat si utilizat exclusiv pentru stocarea datelor referitoare la averea familiei Gates. Se pare ca proportiile atinse de bogatia liderului Microsoft sunt reprezentate prin mult prea multe cifre ca un biet calculator obisnuit dintre cele utilizate de Fisc sa le faca fata. Tot din cauza utilizarii mijloacelor neadecvate pentru cacularea taxelor si impozitelor pe care Gates trebuie sa le plateasca, magnatul a fost somat in repetate randuri sa-si achite darile catre stat, fara ca acesta sa fie in realitate dator.Toata incurcatura fiind pusa in seama sistemelor informatice, depasite de sumele fabuloase detinute de Bill Gates averea parintelui Microsoft apropiindu-se de suma de 51 de miliarde de dolari.

Cu toate ca este cel mai bogat om din lume, Bill Gates nu uita de unde a plecat. Astfel, in cadrul unei intalniri cu parintii, fondatorul Microsoft a donat 40 de milioane de dolari pentru Lakeside School din Seattle. Lakeside School este o scoala in administrare privata, iar banii donati de Bill Gates vor fi transformati in burse pentru cei care doresc sa studieze la aceasta institutie. Scoala din Seattle, unde Bill Gates a fost coleg cu Paul Allen (impreuna cu care a fondat ulterior Microsoft) a fost construita in 1914, fiind recunoscuta la nivel national ca una dintre cele mai bune institutii de invatamant din Statele Unite.

De altfel, si Paul Allen a donat in trecut 20 de milioane de dolari Scolii Lakeside. In discursul sau, Bill Gates a tinut sa sublinieze ca fara aceasta scoala nu ar fi existat nici Microsoft, banii fiind donati din partea fundatiei "Bill and Melinda Gates". Recunostinta lui Bill Gates pentru orasul Seattle nu este o noutate, in 2003, Gates a fost de accord ca SeattleArt Museum sa organizeze o expozitie in care sa prezinte Codex Leicester, o colectie de manuscrise ale lui Leonardo DaVinci pe care fondatorul Microsoft a cumparat-o in 1994.

Fundatia caritabila Bill & Melinda Gates a anuntat trei granturi de cercetare in valoare de 258,3 de milioane de dolari, ce vor fi folosite pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva malariei, plus alte noi medicamente si metode inovatoare pentru controlul tantarilor-vector pentru parazitul ce declanseaza boala."De mult prea mult timp malaria a fost data uitarii", a afirmat Bill Gates, co-fondatorul fundatiei Gates.

"Este o rusine ca lumea a permis ca numarul victimelor malariei sa se dubleze in ultimii 20 de ani, mai ales cand se pot face atatea lucruri pentru a stopa aceasta maladie", a mai spus parintele gigantului din Redmond.Nevoia dezvoltarii unor noi metode de prevenire a malariei a devenit stringenta datorita faptului ca aceasta nu mai poate fi combatuta cu ajutorul medicamentelor clasice, ce sunt folosite in zone extinse din Africa. In prezent, exista pe piata combinatii de tratamente impotriva malariei ce si-au demonstrat eficienta, dar, din nefericire, nu foarte multi africani au acces la acestea.

"Milioane de copii au murit din cauza malariei pentru ca nu erau protejati de plase tratate cu insecticid, sau nu au primit tratamentul de care aveau nevoie", a declarat Gates. "Daca vom extinde programele de control si vom investi in cercetare si dezvoltare, putem opri aceasta tragedie", a adaugat Bill Gates.
Malaria se manifesta, la 9-14 zile dupa ce subiectul a fost infectat, prin febra puternica, migrene, stari de voma si alte simptome similare cu cele ale gripei. Daca nu este tratata, aceasta distruge celulele rosii si blocheaza arterele ce transporta sange catre creier.

Anul trecut in luna ianuarie, Bill Gates anunta ca "spam-ul" va fi o problema trecatoare, dar la aproximativ doi ani de la aceste declaratii, oricine conectat la Internet poate afirma linistit ca suntem departe de o asemenea performanta. Concluzia utilizatorului de rand este confirmata si de Sopohos, companie care a avertizat ca spam-ul ne va da batai de cap si in 2006. Probabil ca Bill Gates e mult prea increzator in posibilitatile de contracarare ale propriilor programatori.Sophos anunta ca "zvonurile care anunta disparitia iminenta a spam-ului sunt cat se poate de false, iar pericolul acestora nu trebuie uitat nici o secunda pentru ca in joc sta securitatea sistemului utilizatorului. In ciuda eforturilor de limitare a actiunilor spammerilor, fenomenul mesajelor nesolicitate a luat amploare si nu se intrevede un final fericit in viitorul apropiat".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.