Benchmarking - vopsea lavabila

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.96

nivel: Facultate

In cadrul Caracteristicilor generale vopseaua lavabila pentru interior Ecolast a fost cotata ca fiind inferioara vopselei lavabile pentru interior Iris in ceea ce priveste puterea de acoperire, aspectul suprafetei precum si aderenta la suport. Pentru caracteristica "Acoperire uniforma a suprafetei" vopselei Ecolpast i s-a atribuit nivelul de maturitate 8 in timp ce vopselei Iris i s-a atribui[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Benchmarking - vopsea lavabila

In cadrul Caracteristicilor generale vopseaua lavabila pentru interior Ecolast a fost cotata ca fiind inferioara vopselei lavabile pentru interior Iris in ceea ce priveste puterea de acoperire, aspectul suprafetei precum si aderenta la suport. Pentru caracteristica "Acoperire uniforma a suprafetei" vopselei Ecolpast i s-a atribuit nivelul de maturitate 8 in timp ce vopselei Iris i s-a atribuit nivelul de maturitate 9 intrucat nu acopera uniform suprafetele la aplicarea in doua straturi.

De asemenea pentru caracteristica "Putere de acoperire" Ecolpast a fost cotata cu un nivel de maturitate 9 inferior vopselei Iris careia i s-a atribuit nivelul de maturitate 10 deoarece puterea de acoperire a vopselei Ecoplast s-a dovedit inferioara necesitand un al treilea strat in aplicare. Pentru "Aderenta excelenta la suport" Ecolast a primit nivelul de maturitate 8 intrucat acesta s-a dovedit a nu fii aderenta la toate tipurile de suport, in timp ce Iris a primit nivelul de maturitate 9.

De asemenea in cadrul Informatiilor utile Ecoplast s-a dovedit inferioara la doua dintre categorii si anume "Aplicare usoara in strat uniform in orice anotimp" si "Capacitate de acoperire : 10 m2 cu 1 L". Aceasta se datoreaza faptului ca Ecopast de la Kober are o capacitate de acoperire inferioara vopselei Iris de la Policolor ceea ce o face mai dificil de aplicat.

In cadrul Informatiilor tehnice la patru din cele sapte caracteristici Ecoplast s-a dovedit inferioara: "Rezistenta la saponificare: se poate aplica pe suporturi alcaline (beton, tencuiala)", "Nu crapa, nu se fisureaza, nu se scorojeste", "Rezistenta la lovire, zgariere si uzura" si "Rezistenta la frecare umeda si uscata.". Astfel, Ecoplast s-a dovedit a avea o rezistenta la socuri si schimbari de temperatura ceva mai redusa in timp in comparatie cu Iris.

In ceea ce priveste ultima categorie Accesorii, observam ca Ecoplast a fost inferioara vopselei Iris doar in cazul rezistentei la actiunea fungilor unde a fost cotata cu 9 in timp ce Iris a obtinut 10.
Punctajul final demonstreaza ca vopseaua lavabila pentru interior Ecoplast este inferioara calitativ vopselei lavabile pentru interior Iris aceasta datorandu-se in principal deficientelor pe care aceasta le prezinta la caracteristici precum putere de acoperire sau rezistenta la diferite socuri si schimbari termice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.