Begonia

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Varietatile si hibrizii begoniilor tuberculate produc vara flori mari, colorate, simple sau dispuse in perechi. Begoniile fasciculate sunt plante permanent verzi, insa unele sunt arbusti cu pozitie verticala, iar altele sunt cazatoare. Cultivare. Primavara si vara begoniile rizomatoase trebuie expuse in plina lumina, dar nu direct la soare; prefera o temperatura de 15C; udati-le o data sau de dou[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Begonia

Varietatile si hibrizii begoniilor tuberculate produc vara flori mari, colorate, simple sau dispuse in perechi. Begoniile fasciculate sunt plante permanent verzi, insa unele sunt arbusti cu pozitie verticala, iar altele sunt cazatoare. Cultivare. Primavara si vara begoniile rizomatoase trebuie expuse in plina lumina, dar nu direct la soare; prefera o temperatura de 15C; udati-le o data sau de doua ori pe saptamana, sau chiar mai des, daca este foarte cald.

Begoniile tuberculate cresc mai bine in locuri luminoase, dar neexpuse direct la soare; udati-le moderat iar daca temperatura este mai mare de 18C puneti ghiveciul intr-o albie cu prundis ud, pentru a mentine umiditatea; administrati un ingrasamant lichid continand potasiu la fiecare 2 saptamani in timpul perioadei de crestere. Se replanteaza primavara, folosindu-se un amestec pe baza de turba si asigurand un drenaj corespunzator cu ajutorul bucatelelor de teracota plasate pe fundul ghiveciului.

Ingrijirea este mai complexa pentru begoniile cu radacini fasciculate: planta se expune in plina lumina,dar nu direct la soare; creste bine la o temperatura in jur de 15C; daca insa aceasta a depaseste 20C asezati planta la umbra; aerul trebuie ventilat, dar lipsit de curenti; planta trebuie udata o data sau de doua ori pe saptamana, sau chiar mai des daca tempertaura este mai ridicata: fiti atenti sa nu stropiti apa direct pe flori pentru a nu le pata; aveti grija sa indepartati frunzele si florile indata ce s-au uscat, deoarece daca le lasati pe planta pot distruge si determina putrezirea frunzelor sanatoase cu care sunt in contact. Din aprilie pana in septembrie administratile un ingrasamant lichid la fiecare 2 saptamani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.