Bazele tehnologice ale microelectronicii

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.68

nivel: Liceu

CI monolite ( din greaca "mono"- singular, unic, " litos"- piatra) - in aceste circuite integrate toate elementele active ( D, T) si pasive (R,C) sunt formate in placa de Si, iar conexiunile intre aceste elemente sunt pe suprafata plachetei. In monolite fiecare element trebuie izolat unul de altul.CI hibride - pe suprafata unei placi de ceramica se fac toate elementele pasive si toate conexiunile,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bazele tehnologice ale microelectronicii

CI monolite ( din greaca "mono"- singular, unic, " litos"- piatra) - in aceste circuite integrate toate elementele active ( D, T) si pasive (R,C) sunt formate in placa de Si, iar conexiunile intre aceste elemente sunt pe suprafata plachetei. In monolite fiecare element trebuie izolat unul de altul.CI hibride - pe suprafata unei placi de ceramica se fac toate elementele pasive si toate conexiunile, iar elemntele active se conecteaza la urma. Hibridele pot functiona la frecvente mult mai inalte decat cele monolite.

Cu pelicule subtiri - se formeaza prin depunerea vaporilor de Al in vid;cu pelicule groase - la acestea se folosesc paste rezistoare, conductoare si dielectrice.O substanta poate fi numita curata daca concentratia tuturor impuritatilor care se gasesc in aceasta nu afecteaza parametri dispozitivului format (in natura nu exista substante absolut curate).

Substantele curate (in chimie, metalurgie) pot fi:marca curat : C = impuritate; %11025a
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.