Bazele metodologice ale sistemelor e asistare a deciziei medicale

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Utilizarea metodelor statistice
Se bazeaza pe metode de clasificarea multidimensionala. Pacientul e introdus intr-o clasa (therapeutic, diagnostic) in functie de valoarea parametrului sau Xi.Un esantion de "deprindere" , constituit din cazuri pentru care s-a stability decizia(diagnostig, prognostiv, terapeutic), permite gasirea variantelor discriminante si estimarea valorilor coeficientilo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bazele metodologice ale sistemelor e asistare a deciziei medicale

Utilizarea metodelor statistice
Se bazeaza pe metode de clasificarea multidimensionala. Pacientul e introdus intr-o clasa (therapeutic, diagnostic) in functie de valoarea parametrului sau Xi.Un esantion de "deprindere" , constituit din cazuri pentru care s-a stability decizia(diagnostig, prognostiv, terapeutic), permite gasirea variantelor discriminante si estimarea valorilor coeficientilor acestora ai.

O data determinate, ecuatia de decizie se poate aplica la cazul unui bolnav anume.Exemple de instrumentari staitstice sunt REGRESIUNEA MULTIPLA si ANALIZA DISCRIMINANTA. Ele pot fi folosite pentru clasificarea diagnostica (discriminanta), prognostica sau terapeutica (regresie multipla).

Reprezinta un ansamblu complex de programe, care integreaza un processor de texte cu un system de programe statistice
Este folosit in statistica medicala si este orientat spre prelucrarea statistica a datelor provenite din investigatii si cercetari epidemiologice.Ofera asistenta automata in proiectarea de chestionare, in planificarea investigatiilor si in elaborarea de rapoarte epidemiologice.

Acest ansamblu de programe a fost realizat printr-o colaborare intre Oficiul de Epidemiologie din Atlanta (SUA) si Organizatia Mondiala a Sanatati cu sediul la Geneva (Elvetia).Descrierea versiunii 5.01 a aplicatiei Epi Info (1990)Epi Info poate fi utilizat atat ca processor de texte cat si ca sistem de gestiune a bazelor de date, in special pentru analize statistice ale datelor cuprinse in baze de date specifice (de tip Epi Info).

Ansamblul de programe Epi Info este alcatuit din urmatoarele module:
EPED-editor texte
ENTER-introducerea de date si crearea fisierelor de tip Epi Info
ANALYSIS-analiza datelor(incluzand statistica descriptivs si teste statistice)
CHECK-validarea intrarilor
STATCALC-prelucrari statistice(inclusive teste X2)

CONVERT-convertirea datelor pentru a fi utilizate de catre alta aplicatii(dBase, SPSS, Lotus etc)
IMPORT-import de date preluate din alte pachete de programe (dBase, Lotus)
MERGE-combinari de fisiere de date
VALIDATE-validari si comparatii de date.

Fiecare dintre aceste module apare in meniul principal Epi Info si poate fi lansat din acest meniu, ca de altfel si urmatoarele comenzi:About Epi Info,Qiut Epi Info.Lansarea aplicatiei Epi Info in versiunea 5.01 se face de regula prin lansarea in executie a fisierului EPI.EXE din directororul EPI5.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.