Bazele jurnalismului

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Asadar, exista mai multe tipuri de comunicare legate de om si de colectivitatile umane: a) comunicarea intrapersonala, in cursul careia fiecare asi vorbeste lui insusi. Este comunicarea desfasurata in "forul" interior al fiecarui individ; b) comunicarea interpersonala, cum este dialogul dintre doua persoane aflate "fata in fata". In acest tip de comunicare feed-back-ul functioneaza imediat, direct[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bazele jurnalismului

Asadar, exista mai multe tipuri de comunicare legate de om si de colectivitatile umane: a) comunicarea intrapersonala, in cursul careia fiecare asi vorbeste lui insusi. Este comunicarea desfasurata in "forul" interior al fiecarui individ; b) comunicarea interpersonala, cum este dialogul dintre doua persoane aflate "fata in fata". In acest tip de comunicare feed-back-ul functioneaza imediat, direct si continuu; c) comunicarea de grup sau comunicarea in organizatii (institutionala)

presupun reunirea oamenilor pentru a dezbate si a hotari intr-o anumita problema, pentru o activitate in comun (o grupa de studenti, un seminar, reuniunea comitetului director al unei organuzatii etc.); d) comunicarea de masa, care inseamna producerea si difuzarea mesajelor de catre un sistem mediatic institutionalizat catre un public variat si numeros. In acest caz, realizarea efectiva a comunicarii este mai dificila, implicand mai multe elemente si un proces complex de elaborare si difuzare a mesajelor, o arta si o stiinta a comunicarii - comunicatorii devin persoane specializate, care trebuie sa stie ce si cum sa transmita etc.

Alte tipuri de comunicare: comunicarea verbala, comunicarea non-verbala, comunicarea scrisa, comunicarea gestuala, comunicarea muzicala, comunicarea plastica, comunicarea cinematografica, comunicarea animala etc.Trasaturile distinctive ale comunicarii de masa.
Mass-media ca termen generic ce desemneaza orice mijloc de comunicare in masa (presa tiparita, agentie de presa, radio, televiziune, cinema, afisaj etc.) si care desemneaza, in acelasi timp, un intermediar care transmite un mesaj catre un grup.

Asadar, in functie de situatie, suportul mediatic (ziar, radio etc.) este fie emitatorul mesajului, fie canalul de transmitere a unui mesaj. Cateva caracteristici ale comunicarii de masa (unele dintre care sunt raportate la comunicarea interpersonala): a) Asimetria (unidirectionalitatea) relatiei dintre comunicator si public, in avantajul celui dintai.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.