Bazele experimentale ale mecanicii cuantice

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Proprietatea unui corp de a emite radiatii este strans legata de prop sa de a absorbi radiatii; un bun absorbent de radiatii este un bun emitator de radiatii si invers. Aceasta concluzie decurge din faptul ca un corp la aceasi temp cu ea a mediului ambient trebuie sa absoarba sis a emita energie in aceasi masura. Daca temp corp[ului depaseste pe cea a mediului ambiant, el emite mai multa energie d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bazele experimentale ale mecanicii cuantice

Proprietatea unui corp de a emite radiatii este strans legata de prop sa de a absorbi radiatii; un bun absorbent de radiatii este un bun emitator de radiatii si invers. Aceasta concluzie decurge din faptul ca un corp la aceasi temp cu ea a mediului ambient trebuie sa absoarba sis a emita energie in aceasi masura. Daca temp corp[ului depaseste pe cea a mediului ambiant, el emite mai multa energie decat absoarbe; defapt diferenta dintre energia emisa sic ea absorbita este perceputa si masurata.

Un corp absorant perfect este acel corp care absoarbe toate radiatiile electromagnetice care ajung la el, indifferent de fregventa lor. Un astfel de absorbent se nuumeste corp negru.
Studiile experimentale arata ca rad termica are urmatoarele prop:
-spectrul sau este continuu adica domeniul de fregventa ala acestor radiatii este cuprins intre intervalul (0,a
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.