Baza de date pentru gestionarea clientilor unei societati comerciale

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Baza de date cu informatii despre clientii societatii trebuie sa cuprinda cat mai multe detalii despre acestia cum ar fi: denumirea clientului/a societatii, cod unic alocat fiecarui client, persoana de contact si functia acesteia, adresa completa si numar de telefon si fax. In cazul in care se lucreaza cu clienti persoane juridice ar fi indicat sa se stie si pagina web a acestora, deoarece cunosca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Baza de date pentru gestionarea clientilor unei societati comerciale

Baza de date cu informatii despre clientii societatii trebuie sa cuprinda cat mai multe detalii despre acestia cum ar fi: denumirea clientului/a societatii, cod unic alocat fiecarui client, persoana de contact si functia acesteia, adresa completa si numar de telefon si fax. In cazul in care se lucreaza cu clienti persoane juridice ar fi indicat sa se stie si pagina web a acestora, deoarece cunoscandu-i mai bine societatea furnizor ar putea oferi cat mai multe produse sau servicii care nu au fost comandate sau utilizate anterior dar le-ar folosi in viitor.

In lumea comertului prospera doar cei care stiu sa isi atraga clienti noi, dar si sa-i pastreze pe cei vechi si sa-i faca sa cumpere cat mai multe produse.1
Printr-o gestionare eficienta a clientilor se poate beneficia de date foarte importante despre acestia si ca urmare se pot oferi diferite produse sau servicii cu aceleasi caracteristici ca si cele preferate de ei dar neutilizate inainte.
Astfel cunoscand preferintele actualilor clienti, acestia vor cumpara si mai mult daca fidelitatea le este rasplatita.

Cu ajutorul unei baze de date bine alcatuita se pot crea diverse rapoarte care sa arate ce si cat cumpara fiecare client, clientii fideli si cei infideli.
Clientilor fideli li se pot oferi diverse bonusuri sub forma de discount-uri ceea ce i-ar face sa se simta apreciati si cu siguranta vor recomanda societatea si prietenilor, existand astfel o mare posibilitate ca acestia din urma sa devina si ei clienti.
Potentiali clienti pot fi atrasi prin oferirea de stimulente sub forma de oferte speciale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.