Bauturi care contin gel de Aloe Vera

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Fiind prima bautura naturala descrisa continand gel de Aloe Vera consideram ca este necesar sa reamintim elementele componente, cu actiune interna, ale acestui gel.Lignina, saponine, antrachinone
Aloina: laxativ usor;Barbaloina: analgezic si laxativ usor;Izobarbaloina: analgezic si antibiotic;Anthranol: antialgic;
Antracen: antialgic, antibiotic;

Acid aloetic: antibiot[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bauturi care contin gel de Aloe Vera

Fiind prima bautura naturala descrisa continand gel de Aloe Vera consideram ca este necesar sa reamintim elementele componente, cu actiune interna, ale acestui gel.Lignina, saponine, antrachinone
Aloina: laxativ usor;Barbaloina: analgezic si laxativ usor;Izobarbaloina: analgezic si antibiotic;Anthranol: antialgic;
Antracen: antialgic, antibiotic;

Acid aloetic: antibiotic, antialgic;Aloe emodina: bactericid si laxativ usor;Acid cinamic: germicid, fungicid si carminativ (elimina gazele intestinale);Esterul acidului cinamic: analgezic si anestezic;
Uleiuri eterice: tranchilizante;Acid crisofanic: fungicid (inclusiv fungii tegumentari);Emodiu: bactericid;Rezinotanoli: bactericid;Lignina: se prezinta in combinatie cu celuloza si confera produsului calitatea de a penetra tegumentul.

Saponinele au capacitatea de a curata tegumentul, precum si proprietati antiseptice.Complexul antrachionic are cunoscute proprietati laxative, antialgice, bactericide (antibiotice), antivirale. Nu prezinta nici un grad de toxicitate in asociatie cu intreaga gama de substante insotitoare prezentate aici.Acidul crisofanic este elementul activ in tratarea bolilor cronice ale pielii, ca psoriazisul si trivofitia (o ciuperca a pielii).

Actiunea bactericida a fost dovedita in special asupra stafilococului auriu si a streptococului viridans.Actioneaza puternic si eficient asupra candidei.Actiune antivirala prompta asupra herpesului simplex.

Substante minerale
Calciul: Are o deosebita importanta pentru organism. Intervine in majoritatea proceselor metabolice ale organismului. Asimilarea lui este dependenta de vitamina C si aminoacizi. Moduleaza excitabilitatea neuromusculara si este inductor al contractiei musculare.
Natriul (sodiu): Este principalul cation extracelular cu rol in asigurarea volumului si calitatii mediului intern. Natriul este implicat si ca factor conditional al tensiunii arteriale.

Kaliul (potasiu): Este principalul cation celular cu rol in excitabilitatea neuromusculara si in schimburile ionice.Clorul: Este principalul anion extracelular cu rol in echilibrul hidro-mineral al organismului.Zincul: Este asociat proteinelor, se gaseste cu precadere in peste, plante cerealiere. Zincul este implicat in procesele de oxidare ca activator al proceselor enzimatice. Zincul concura la efectele insulinei. Asigura efectul procreativ masculin.

Manganul: Este factor activator a numeroase sisteme enzimatice.
Magneziul: Se gaseste predominant in ficat si in muschi. Este un important ion intracelular cu rol in modularea excitabilitatii neuromusculare, are efect sedativ si anticonvulsivant.
Cuprul: Intervine in activitatea enzimelor oxidative si are rol in formarea globulelor rosii (eritrocitelor).

Cromul: Intervine in procesele de oxidoreducere si in metabolismul intermediar. Potenteaza efectul insulinei si este implicat in maturarea globulelor rosii.Molibdenul: Este un activator de enzime implicat in metabolismul glucidic si al aminoacizilor si in oxidatia biologica.
Seleniul: Intra in structura unor enzime implicate in activitatea de scavenger al radicalilor liberi.

Fosforul: Este un important ion intracelular si participa in activarea majoritatii proceselor metabolice.Fierul: Intervine in procesele de oxidoreducere, intra in structura citocromilor si a hemoglobinei implicata in transportul oxigenului.Iodul: Intra in structura hormonilor tiroidieni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.