Batista alba

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Zece ani mai tirziu, bicicleta se transformase intr-o motoreta. Tot mai rar dadea pe acasa. Cistiga bine si avea o multime de prieteni. Tatal si mama pareau groaznic de demodati si de plictisitori. Era mult mai vesel sa-si petreaca timpul prin baruri si prin discoteci!

Azi nu-si mai amintea cu placere de vremurile acelea, mai ales de datoriile care se adunasera. Si astfel aparuse e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Batista alba

Zece ani mai tirziu, bicicleta se transformase intr-o motoreta. Tot mai rar dadea pe acasa. Cistiga bine si avea o multime de prieteni. Tatal si mama pareau groaznic de demodati si de plictisitori. Era mult mai vesel sa-si petreaca timpul prin baruri si prin discoteci!

Azi nu-si mai amintea cu placere de vremurile acelea, mai ales de datoriile care se adunasera. Si astfel aparuse el intr-o duminica in casa parinteasca pentru ca sa ceara bani. Parintii lui se bucurasera atit de mult de venirea lui, incit nu-l lasase inima sa le spuna de ce venise. Dar el stia foarte bine unde-si tine tatal portmoneul, si cind parintii au iesit pentru o clipa in gradina, el s-a "servit" pur si simplu cu bani.

De atunci nu-si mai vazuse parintii. Dupa tot ceea ce facuse nu se mai incumetase sa se intoarca acasa, iar parintii ii pierdusera urma. El plecase in strainatate, si ei n-au aflat nimic despre vagabondajul lui incolo si incoace, si nici despre ispasirea unei pedepse in inchisoare. Totusi, acolo, in celula lui de la inchisoare, se gindea mult la ei. Uneori, cind se tot rasucea fara somn pe patul lui de scinduri, iar razele lunii plasmuiau figuri sinistre pe peretele celulei, isi dorea ca, odata eliberat din inchisoare, sa-i revada daca mai traiau, sau daca mai voiau sa-l vada...

Dupa ce si-a ispasit pedeapsa, si-a gasit un loc de munca intr-un oras mare, dar n-a putut ramine mult timp acolo. Ceva anume il atragea spre casa, un dor pe care nu si-l putea potoli. La fiecare pas isi amintea de casuta din caramida rosie, de stratul cu panselute, de copilul care se dadea pe leagan, de baiatul care se intorcea in fuga de la scoala...
El nu voia sa ajunga acasa fara nici un ban, si de aceea a facut o mare parte din calatorie pe jos sau cu autostopul.

Ar fi putut sa ajunga mai departe la destinatie, dar cu vreo treizeci de kilometri inainte de tinta l-au cuprins indoielile. Ce drept avea el sa se intoarca acasa la parintii lui? Il vor recunoaste ei in omul stricat si ajuns in mizerie pe baiatul pe care l-au iubit ei si care i-a inselat atit de ingrozitor?El si-a cumparat ceva de mincare si s-a asezat sub un pom, unde a ramas tot restul zilei. Scrisoarea pe care o pusese in seara aceea in cutia postala era foarte scurta, dar ii trebuise ore intregi ca s-o scrie.

Ea se sfirsea cu aceste cuvinte: "Stiu ca este o nebunie sa-mi inchipui ca mai vreti sa ma revedeti... Dar voi veti hotari. Eu voi veni joi dimineata la capatul strazii. Daca vreti sa intru in casa, agatati o batista alba la fereastra camerei mele de odinioara. Daca vad batista acolo, voi veni la voi; daca nu, voi face casei semn cu mina si voi pleca in drumul meu".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.