Basmul si apartenta la specie

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.88

nivel: Liceu

A existat odata un imparat care avea trei fii si o gradina in care exista un mar care facea mere de aur .Dar imparatul nu se putea bucura de ele niciodata deoarece cineva i le fura in fiecare an.Fii mai mari au incercat sa-l opreasca pe hot dar nu au putut.Isi inceaca puterile fiul cel mic,Praslea.Acesta reuseste sa-l raneasca pe hot,iar imparatul este fericit ca a vazut pentru prima oara merele.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Basmul si apartenta la specie

A existat odata un imparat care avea trei fii si o gradina in care exista un mar care facea mere de aur .Dar imparatul nu se putea bucura de ele niciodata deoarece cineva i le fura in fiecare an.Fii mai mari au incercat sa-l opreasca pe hot dar nu au putut.Isi inceaca puterile fiul cel mic,Praslea.Acesta reuseste sa-l raneasca pe hot,iar imparatul este fericit ca a vazut pentru prima oara merele.

Praslea il urmareste impreuna cu cei doi frati pe hot,ajunge singur pe taramul celalalt unde intalneste 3 fete de imparat,si le salveaza din ghearele zmeilor.Le trimite cate un ravas in imparatia tatalui .Fratii lui invidiosi abandoneaza pe Praslea ,crezand ca este mort.
Praslea se lupta din greu cu zmeii mai ales cu zmeul cel mic.Confruntarea a fost foarte dificila.El a reusit sa invinga doar cu ajutorul unui corb, caruia ii ofera 3 starvuri.

Acesta salveaza 3 pui de zgripturoaica ,din gura unui balaur .Zgripturoaica il rasplateste pe acesta ducandu-l pe taramul celalalt in schimbul a 100 ocale de paine si de carne. Ajuns in imparatie ,afla ca fratii lui s-au insurat, dar fata cea mica ramasese nemaritata.Intra ucenic la un argintar si reuseste sa indeplineasca toate dorintele fetei si in final sa se casatoreasca.El alege sa-i pedepseasca Dumnezeu pe cei doi frati.Dupa proba cu sageti ,cei doi mor. Praslea se insoara ,devine imparat dar supusii lui sunt foarte bucurosi ca au un asemenea imparat viteaz.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.