Barbiturice si sedative

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.87

nivel: Facultate

In tratamentul acestor afectiuni, benzodiazepinele au substituit in mare parte barbituricele, atit datorita indicelui terapeutic mai mare sedativ, hipnotic, anticonAZvulsivant, anestezic si miorelaxant cit si potentialului adictiv mai scaAZzut. Dependenta la barbiturice si sedative. Modalitatile dupa care se dezvolta abuzul, toleranta si dependenta sunt diferite de la o persoana la alta.De multe o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Barbiturice si sedative

In tratamentul acestor afectiuni, benzodiazepinele au substituit in mare parte barbituricele, atit datorita indicelui terapeutic mai mare sedativ, hipnotic, anticonAZvulsivant, anestezic si miorelaxant cit si potentialului adictiv mai scaAZzut. Dependenta la barbiturice si sedative. Modalitatile dupa care se dezvolta abuzul, toleranta si dependenta sunt diferite de la o persoana la alta.De multe ori, spre a-si infringe insomnia sau anxietatea se apeleaza la prescriptia medicala, la care in cazul toxicomaniei la tranchilizantele minore, pacientul nu respecta indicatiile medicale privind doza si frecventa administrarii medicamentului si incepe sa cresca din proprie initiativa cantitatea de medicament ingerata.

In asemenea situatii se remarca deseori ca, in devenirea sa toxicomanul merge de la un medic la altul pentru a obtine cantitatea crescuta de substanta pe care simte nevoia s-o ingere abuziv..
O alta modalitate se constata la adolescentii si tinerii pina la 20 ani care consuma asemenea substate in grup, eventual in asociere cu alcool.
Un loc aparte il ocupa alcoolicii la care toleranta si dependenta la barbiturice se dezvolta rapid avind in vedere ca substantele barbiturice sunt apropiate din punctul de vedere al modalitatilor de influienta asupra SNC.

Dependenta fizica la consumul abuziv apare dupa 6 luni la barbiturice
Barbituricele - substante putin folosite in prezent, datorita usurintei instalarii dependentei, inducerii episoaAZdelor confuzive la virstnici si favorizarii trecerii la actul suicidar la depresivi.
Sint absorbite rapid pe cale rectala sau orala, metaboAZlizarea avind loc la nivel hepatic cu stimularea enzimelor microzomale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.