Banii vorbesc!

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.95

nivel: Facultate

Femeia de plastic se aseamana cu femeia care se vinde ca sotie unui barbat cu bani. Ce e mai rusinos, sa faci orgii sexuale numai pentru a-ti castiga painea pentru familie (cum fac unele mame disperate in ziua de astazi) sau sa te vinzi cu totul, definitiv, pe un sac cu bani?
Lumea contemporana le arata cu degetul pe prostituate, "pleava societatii", si le lauda pe fetele care s-au maritat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Banii vorbesc!

Femeia de plastic se aseamana cu femeia care se vinde ca sotie unui barbat cu bani. Ce e mai rusinos, sa faci orgii sexuale numai pentru a-ti castiga painea pentru familie (cum fac unele mame disperate in ziua de astazi) sau sa te vinzi cu totul, definitiv, pe un sac cu bani?
Lumea contemporana le arata cu degetul pe prostituate, "pleava societatii", si le lauda pe fetele care s-au maritat din interes.

Daca ascultam barfele legate de casatoriile din ziua de azi, constatam ca pentru unii e mai importanta situatia materiala a sotilor decat iubirea dintre ei. "Ce daca e urat, taica-sau are pamant la tara..." "Ce daca nu are studii, are o mostenire..." Nu cred ca e nevoie sa repet prea multe comentarii de acest gen. Cand doi tineri se casatoresc din dragoste, comentariile sunt: "O sa vada ea, dragostea trece... O sa ii para rau ca nu a luat pe unul mai cu bani!"

Pentru cei care nu cred in Dumnezeu e lesne de inteles de ce la baza nuntii trebuie sa stea sacul de bani. Daca singurul lucru important il reprezinta placerile lumesti pe care le cumperi cu bani, a nu tine cont de banii celui cu care te casatoresti inseamna a te juca cu propria fericire. Observam o goana dupa bani mai palpitanta decat goana dupa aur. Dupa bani fuge toata lumea. Sau cel putin asa ne place sa credem. Cand aflam ca sunt unii care nu alearga dupa bani ne grabim sa ii catalogam drept bisericosi, pocaiti, extremisti.

"Dumnezeul nostru e banul! Banul aduce mancare, banul aduce bautura, banul aduce case si masini scumpe." De acord.
Si ce altceva mai aduce banul? Aduce fericire? Nu! Vedem ca oricat de mari averi ar avea oamenii, tot nu sunt multumiti. Cauta sa le sporeasca, indiferent de pretul platit. E usor sa observam ca banul nu aduce decat iluzia fericirii, a unei fericiri viitoare de tip "fata morgana": intotdeauna sperata, niciodata atinsa.

Bogatii alearga hipnotizati sa stranga orice, oricat, oricum. Si ce obtin de fapt? Numai desertaciune. Cum mor bogatii? Mor fericiti? Nu, in nici un caz. Mor tristi, tristi ca nu au reusit sa obtina si mai mult profit. Sunt unii bogati care cauta sa faca valva, sa spuna lumii intregi cat de mult i-a implinit bogatia. Dar in asemenea afirmatii nici macar ei nu cred. Au insa impresia ca trebuie sa salveze cumva aparentele. Si uneori reusesc, marturia lor convingandu-i pe naivii care incearca sa le urmeze exemplul ca se afla pe drumul cel bun.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.