Bancherii Europei

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.91

nivel: Facultate

Centreleimportante ale zarafilor (bancherilor) lombarzi sunt Siena, Lucca, Milano si Genova. Florenta o sa fie totusicelmai important centrubancarpentruaproape un secol. Florentaaveatoateavantajeleposibile, inclusivmoneda-forte a timpului - florinul de aur. Primelemonedecunoscutepenumele de florin de aur au fost batutein 1252. Florinuldevinerepedemonedarecunoscutapeste tot in Europa, respectat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bancherii Europei

Centreleimportante ale zarafilor (bancherilor) lombarzi sunt Siena, Lucca, Milano si Genova. Florenta o sa fie totusicelmai important centrubancarpentruaproape un secol. Florentaaveatoateavantajeleposibile, inclusivmoneda-forte a timpului - florinul de aur. Primelemonedecunoscutepenumele de florin de aur au fost batutein 1252. Florinuldevinerepedemonedarecunoscutapeste tot in Europa, respectata si de incredere.

Prinsecolul al XIV-lea, douafamilii din oras, Bardi siPeruzzi, devinlideriiserviciilorfinanciare din Italia sitoata Europa. BancileBardisi Peruzzi asiguracolectareasitransferul de bani al marilorputerifeudale, fiindsiadministratorifinanciariai papalitatii. Eifacilitaucomertulprinasigurareaunorcomercianti cu cambii, prin care baniiplatiti de catreundebitorintr-un oras pot fi platitiunui creditor, care prezintadocumentulinalta parte (un principiucunoscutinprezent sub forma de scrisoare de credit).

Capacitatea bancherilorlombarzisiapoiflorentinisaindeplineascaacestefunctiisiservicii a fostbazata penumarul de sucursaleBardi in afaraItaliei. Insecolul al XIV-lea, familia are birouriin Barcelona, Sevilla, Mallorca, Paris, Avignon, NisasiMarsilia, Londra, Bruges, Constantinopol, Rhodos, CiprusiIerusalim.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.