Banca Romana pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Evenimentul anului 2000, pentru Banca Romana pentru Dezvoltare, a fost punerea in vanzare prin oferta publica secundara a actiunilor pe care Fondul Proprietatii de Stat le mai detinea din capitalul bancii. Aceasta actiune reprezenta o noua etapa din strategia de privatizare.
BRD si-a inceput activitatea ca societate bancara cu capital de stat la sfarsitul anului 1990, prin preluarea patrim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Banca Romana pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale

Evenimentul anului 2000, pentru Banca Romana pentru Dezvoltare, a fost punerea in vanzare prin oferta publica secundara a actiunilor pe care Fondul Proprietatii de Stat le mai detinea din capitalul bancii. Aceasta actiune reprezenta o noua etapa din strategia de privatizare.
BRD si-a inceput activitatea ca societate bancara cu capital de stat la sfarsitul anului 1990, prin preluarea patrimoniului Bancii de Investitii, banca specializata in finantarea investitiilor.

Privatizarea BRD: un proces in mai multe etape Martie 1999 : Un pachet de 8,33% din capitalul social este vandut personalului, conducerii si pensionarilor bancii de catre FPS.Martie 1999 : Lansarea oficiala a privatizarii: Societe Generale cumpara 51% din capitalul social.
Noiembrie 1999 : Sucursala din Bucuresti a Societe Generale este integrata in BRD. Ea era prezenta in Romania din anul 1981 si deschisese doua agentii in provincie, in 1998.

Noiembrie 1999 : Continuarea procesului de privatizare: BERD cumpara 4,99% din actiuni.Octombrie 2000 : FPS propune spre vanzare prin oferta publica pachetul de 9,87% din actiuni, ramas in posesia acestuia.
Noiembrie 2000 : Un pachet de 2,55% din capital este vandut prin oferta publica - FPS mai detine inca 7,32%. BRD - GSG este declarata societate deschisa si inscrisa la Oficiul de Inregistrare a Valorilor Mobiliare.

Pe data de 15 octombrie 2000, Fondul Proprietatii de Stat a lansat oferta de vanzare a pachetului de actiuni detinut la BRD, de 9,87% din capitalul social. Acesta era procentajul ramas in posesia FPS la sfarsitul primei etape din privatizarea bancii, dupa achizitionarea pachetului majoritar de 51% din capitalul social de catre Societe Generale, a 8,33% de catre personal, management si pensionarii bancii, si a 4,99% de catre BERD.

Subscrierea actiunilor puse in vanzare de catre FPS a luat sfarsit la 15 noiembrie 2000. Din pachetul de 9,87% ramas in posesia FPS, 2,55% din capitalul social a fost alocat. Restul de actiuni, adica 9,7%, au ramas in proprietatea FPS, ele fiind scoase acum la vanzare, prin oferta publica. In ciuda unui context economic dificil, 11.604 de investitori, din care 11.321 de persoane fizice si 283 de persoane juridice, au subscris.

Printre acestia, 593 erau angajati BRD.La 28 noiembrie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a validat inchiderea Ofertei Publice Secundare Initiale si a declarat BRD societate deschisa.Cotarea efectiva a bancii la Bursa de Valori din Bucuresti a avut loc pe 15 ianuarie 2001.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.