Banca Mondiala si oamenii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Dle. Serbanescu, aveti perfecta dreptate. Cei ce au instrainat patrimoniul Romaniei, au facut lucrul acesta fara a avea autoritatea necesara din partea cetatenilor tarii. Bineinteles ca respectivii poate servi justificari pe tava, insa o analiza cu bun simt si gandire nepartinitoare le-ar pune rapid, rapid la lada de gunoi... Cine si-ar vinde casa in care traieste pe nimic, apoi sa intre rob la st[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Banca Mondiala si oamenii

Dle. Serbanescu, aveti perfecta dreptate. Cei ce au instrainat patrimoniul Romaniei, au facut lucrul acesta fara a avea autoritatea necesara din partea cetatenilor tarii. Bineinteles ca respectivii poate servi justificari pe tava, insa o analiza cu bun simt si gandire nepartinitoare le-ar pune rapid, rapid la lada de gunoi... Cine si-ar vinde casa in care traieste pe nimic, apoi sa intre rob la stapan pentru o paine amara, locuind mai apoi cu chirie ici si colo, batut de ploaie si vant?

Dar atunci cand un parsiv de escroc vine si te pacaleste, conspirand impreuna cu proprii-ti copii, poti sa ajungi sa dai de buna voie, fara sa sti, si casa, si masa, si tot; mai ales daca esti preocupat de alte probleme si iti pui increderea in acei copii ai tai care ar trebui sa lucreze pentru binele familiei in care locuiesc (Romania), dar care, pentru a-si servi propriilor interese egoiste, sunt de acord sa vanda si pe mama, si pe tata, frati si surori. Astfel de exemple sunt numeroase in istorie: cate cetati, teritorii ce pareau de necucerit, au fost in cele din urma supuse prin uneltiri cu elemente din interiorul sistemului impotriva tuturor celorlalti?

Strategia "Divide et impera" - dezbina si stapaneste- a fost aplicata cu succes timp de mii de ani pretutindeni. O intrebuintare corespunzatoare a acestei tehnici permite celor cu putina putere reala sa controleze pe cei ce, la modul colectiv, au o mare putere ( sau ar avea o si mai mare putere daca ar fi in stare sa se uneasca). Elemente tipice ale acestei tehnici implica:- crearea unor dispute fara sfarsit printre jucatorii mai mici. Astfel de lupte antagonice epuizeaza resursele interne si previn aparitia aliantelor care ar putea deveni o provocare pentru "actorii principali".

- ajutarea si promovarea celor ce sunt dornici sa coopereze cu cei ce trag sforile din spatele scenei, adeseori rasplatindu-i cu bani si averi. crearea lipsei de incredere intre diferitele autoritati locale si cetatenii luati in ansamblu.- incurajarea cheltuielilor de resurse pe frivolitati personale (masini, case, conturi in banca, tablouri celebre etc.) care secatuiesc resursele pentru manevre politice sau impotrivire din partea celor ce sunt cu adevarat interesati de mai binele societatii.- distrugerea sanatatii fizice,mentale si spirituale a maselor prin diverse tehnici ...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.